Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

– Israels overlegenhet i luften er i fare

På grunn av uroen i de arabiske land kan avanserte våpen lett falle i feil hender, og Israel kan stå i fare for å miste sin overlegenhet i luften, advarer generalmajor Ido Nehushtan.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Generalmajor Ido Nehushtan. (Foto: IDF)
Generalmajor Ido Nehushtan. (Foto: IDF)

Søndag sa avtroppende sjef for luftforsvaret, Ido Nehushtan, at Israel kan komme til å miste sin største fordel overfor sine fiender, nemlig sin styrke i luften, melder Ha‘aretz. Dette kan komme til å skje fordi Israels naboer i større og større grad får avanserte våpen, og disse kan komme til å falle i terrorgruppers hender.

 

Utfordring for israelsk luftforsvar

På den årlige internasjonale verdensromskonferansen i Hertzlia sa Nehushtan til Ha’aretz at det israelske luftforsvaret har økende utfordringer.

– Den økende tilstedeværelsen av avanserte våpen i Midtøsten utgjør en utfordring mot israelsk overlegenhet i luften. Trenden blir støttet av Iran og utfordrer israelsk luftforsvars overlegenhet, hvilket er sentralt i fordelen forsvaret har, sa Nehushtan.

– Å vedlikeholde overlegenhet i luften har alltid vært et tema for bekymring for sjefen av det israelske luftforsvaret, men enda mer nå nylig, la generalmajoren til.

 

Terrorister bruker regionens instabilitet til sin fordel

Nehushtan frykter at avanserte våpnen kan komme i feil hender når arabiske regimer faller.

– Syria er et land med en stor hær og når den interne prosessen er som den er øker faren for at våpen ender opp i hendene til terrorister, sa Nehushtan.

Han påpeker at til tross for den interne stridigheten i Syria, holder Damaskus fortsatt på å kjøpe inn avanserte våpen slik som fly og antirakett-fly for milliarder.

Nehushtan sa også at Hamas og andre terroristorganisasjoner bruker den nåværende ustabiliteten i Egypt til sin fordel, med å operere mer fritt på Sinai-halvøya.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart