En usmakelig markering

9. november er det minnedag etter Krystallnatten i 1938, da nazistenes overfall på jødene i større skala begynte. I Norge har en rekke grupper valgt denne dagen til markering av "antirasisme" og lignende tilsynelatende gode formål. Men i større og større grad er dagen brukt til markering mot jødenes stat.

Uansett hva man måtte mene om Israels politikk er det meget usmakelig, og en hån mot nazismens jødiske ofre, å velge denne ene dagen til å markere sin uenighet med jødenes nødhavn-stat. Det finnes 364 andre dager i året å velge blant.

Å sammenlikne det som skjer mellom Israel og naboene med det nazistene gjorde mot jødene, tømmer Holocaust for innhold. Det er nok å minne om bare en ting: Palestinerne, både i Israel og i de palestinske områdene, er blant de raskest voksende folkegruppene i verden målt i antall, og har vært det hele tiden siden 1948.
Det er, uansett hvordan man ser på det, overhodet ingen likhet mellom det som rammet jødene under Hitler og det som skjer fra Israels side. Akkurat det burde alle normale folk være enige om, uansett hvordan man ellers ser på sakene.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart