Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Pressen har skylden

Lørdag 29. juli ble det jødiske gudshuset i Oslo angrepet. - Den norske pressen har skylden for steiningen av synagogen, sier en oppgitt leder i MIFF Oslo, Knut Marius Gaarder (bildet).

Lørdag 29. juli ble det jødiske gudshuset i Oslo angrepet. – Den norske pressen har skylden for steiningen av synagogen, sier en oppgitt leder i MIFF Oslo, Knut Marius Gaarder (bildet).

Rundt klokken 16.00 lørdag ettermiddag ble synagogen til Det mosaiske trossamfunnet angrepet av én eller flere personer. Sannsynligvis var de involverte deltakere fra protestaksjonen mot Israel tidligere på dagen. Demonstranter brente israelske flagg og ropte slagord som «Bomb Tel Aviv» utenfor den israelske ambassaden, i følge VG Nett.

Heldigvis var ingen tilstede i synagogen under steiningen, på grunn av den jødiske sabbaten. Hovedvinduet til synagogen ble imidlertid knust, og det ble også mindre skader på betongveggene.

Gaarder mener angrepet er rasistisk motivert.
– Selvfølgelig er det det. Dette er en sammenblanding av det som er en krigssituasjon i Midtøsten og hva som faktisk er lovlig og fri religionsutøvelse i Norge, av norske jøder. Så er det nok også en begrepsforvirring på gang. Derfor angriper de det som blir ansett som de to synlige bevisene på Israel i Norge: Ambassaden og synagogen.

Det jødiske miljøet i Oslo ser på steiningen som en krenkelse av jødenes gudshus, forteller MIFF Oslos leder, som selv er medlem i trossamfunnet. De kan tydelig merke at antisemittismen i Norge er i fremmarsj.

– Rent fysisk så er Norge selvfølgelig trygt å bo i, med unntak av områder med høy muslimsk bosetning. Men de psykiske påkjenningene og det daglige antisemittiske trykket er økende. Personlig har jeg opplevd fire, fem hendelser bare de siste par månedene. Et synagogemedlem ble slått ned forrige uke. Nå hører en jo antisemittiske utspill relativt daglig, sier Gaarder.

– Det er jo ikke noe uvanlig at det brennes flagg, men selvfølgelig er steiningen av synagogen trist. Det gjør skam på arbeidet som ble lagt ned etter 1945, da de norske jødene returnerte og [det jødiske] samfunnet måtte bygges opp på nytt. Det er en ekkel påminnelse om 1930-tallets Europa, forklarer Knut Marius Gaarder.

Samtidig reagerer Gaarder på at norske jøder blir stilt til ansvar for Israels utenrikspolitikk av anti-israelske krefter i Norge, noe han presiserer at de ikke har noen som helst innflytelse over.
– Man får holde en konfliktsituasjon som hører hjemme i Midtøsten, nettopp i Midtøsten. Faktisk må en forstå at norske jøder verken er ansvarlige for eller har påvirkningskraft til å påvirke Israels utenrikspolitikk, sier Gaarder.

Til slutt retter lokallagslederen i MIFF hard kritikk mot norske medier, som han mener tviholder på en skjev Midtøsten-dekning, på bekostning av sannheten, deres troverdighet og seriøsitet. Dette har påvirket holdningen til konflikten i hele Norge, hevder han.
– Den norske pressen har skyld i dagens angrep på synagogen, mener Gaarder.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart