Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hva kan Norge gjøre for å bedre folks situasjon

Norge kan gjøre flere konkrete tiltak for å bedre situasjonen for befolkningen i Libanon og ellers i Midtøsten.

Jordbruk
En stor del av befolkningen i arabiske land er bønder. Norge bør legge til rette for et nært samarbeid mellom arabiske land og Israel på det jordbruksfaglige området. Israelsk jordbruk er blant de mest avanserte i verden, og israelerne har mye å lære bort i metoder, nye raser, kamp mot sykdommer i planter og dyr, lagringsmetoder m.m.

Høyteknologi
Norge bør være med på å finansiere og tilrettelegge et utstrakt samarbeid mellom næringslivet i Israel og nabolandene. Israel er blant de aller fremste land i verden innen høyteknologi og vel det landet i verden som er mest nyskapende når det gjelder nye produkter, nye metoder m.m. En stor del av det vi har inne i datamaskiner, mobiltelefoner m.m. er oppfunnet i Israel (både Intel og flere andre store høyteknologibedrifter har forskningsavdelinger i Israel). Jordan har noen få samarbeidsprosjekter med Israel. Et slikt samarbeid bør bygges ut i stor stil.

Skolepensum
Libanon er preget av konflikten med Israel, men minst like mye av konflikter mellom ulike folkegrupper internt. Slike konflikter finnes også i mange andre land i Midtøsten, og det slår av og til ut i vold (som i Irak). Norge bør delta i et arbeid med å legge undervisningen til rette for å fremme et sunt forhold mellom ulike religioner og etniske grupper.

Flyktninger
Norge bør forsøke å få opprettet en gruppe på flere land som skal hjelpe araberne med å integrere de arabiske flyktningene fra 1948, i Libanon og andre steder. Det er en skandale at de fremdeles sitter i leirer, i motsetning til alle andre flyktningegrupper fra den tiden. Israel bør være med i gruppen, for Israel har rikelig erfaring med å integrere flyktninger.

Litt bakgrunn om flyktninger
Eksempler på andre flyktningegrupper fra tiden rundt 2. verdenskrig: Over 10 millioner tyskere ble jaget fra Øst-Europa etter at 2. verdenskrig var slutt, ca. 400.000 finner som måtte flykte fra Karelen da Sovjetunionen overtok, ca. 15 millioner som flyktet begge veier mellom India og Pakistan, jøder som måtte flykte fra mange land (det gjaldt for eksempel ca. 300.000 jøder som hadde overlevd 2. verdenskrig og ble mobbet ut av Polen).

Det store flertallet av jødene i Israel er selv flyktninger fra nazismen, kommunismen, øst-europeisk jødehat og – det er den suverent største gruppen – diskriminering og forfølgelse i arabiske land, Iran og andre muslimske områder. Nesten alle jødene i arabiske land har flyktet (de var ca. en million). Mye mer stoff om dette finner du på vår temaside om flyktninger i Midtøsten.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart