Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Politiet stanset angrep på Israels ambassade

Mandag kveld fikk norsk politi smake palestinsk vold på kroppen utenfor den israelske ambassaden i Parkveien i Oslo. Norsk presse følger opp med å dempe ned vinklingen på voldens omfang og mål, og fokuserer heller på politiets inngrep for å stanse angrepet på ambassaden.

Tåregass mot demonstranter” var vinklingen på NTB-saken som Adresseavisen publiserte mandag kveld.

NRKs reporter brukte samme overskrift. I oppfølgingssaken til NTB fra tirsdag er overskriften ”Fire i arrest etter Israel-demonstrasjon”.

I sin overskrift gir Aftenposten ordet til en steinkaster som mener volden er en ”naturlig reaksjon på det Israel gjør”.

Dagbladets overskrifter slår begge veier. ”Skjøt raketter mot ambassaden” er tittelen på den første saken. Tre timer senere på kvelden blir det fokusert i tittelen på at ”barn og rullestolbrukere havnet midt i tåregassen”.

Voldelig angrep på Israels ambassade
Hva var det egentlig som skjedde i Parkveien mandag kveld?

NTB melder at flere personer brøt seg gjennom sperregjerdene som politiet hadde satt opp foran ambassaden. Demonstrantene kastet også steiner, flasker og brennende gjenstander mot politiet. I tillegg ble det avfyrt nyttårsraketter.

– De fyrte opp under og oppe på politibiler og rullet frem digre tønner med avfall som de tente på. De har tydeligvis brutt opp brosteiner i bakgårdene og tappet bensin fra biler, sier innsatsleder i Oslo politidistrikt Thor Langli til NRK.

Dagbladet rapporterer at demonstrantene satte fyr på søppelkasser som de kastet mot politiet. Bare solid verneutstyr forhindret at polititjenestemenn ble alvorlig skadet.

– Det var skremmende å se bilder fra gårsdagens demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i Oslo. Pøbel fra Blitz, Rødt og andre organisasjoner herjet vilt. Livsfarlige brosteiner ble kastet mot politiet, det ble skutt med fyrverkeri, og mennesker i tydelig ubalanse skapte en uhyggestemning vi vanligvis ikke opplever i Norge, skriver nyhetsredaktør i Rogalands Avis, Lars Petter Einarsson.

I følge medierapportene var Oslo-politiet tidlig ute med å bruke tåregass mot demonstrantene. En Palestina-aktivist har lagt ut amatøropptak fra gatekampene på You Tube. Bildene viser at ungdommene kaster en mengde prosjektiler mot politiet før tåregassen blir utløst, noe som likevel ikke avskrekker dem fra å gjennomføre nye angrepsbølger. Videobildene viser en rekke demonstranter som står passive og ser på voldsaktivistenes herjinger. Man ser også, ironisk nok, en demonstrant som bærer slagordet «Peace» på en plakat.

Ingrid Baltzersen, nestleder i partiet Rødt, mener politiets bruk av tåregass provoserte mange til å bli ”med den i utgangspunktet lille gruppen som gikk [til] angrep mot ambassaden”, skriver Dagbladet.

Intensjonen til intifadaepisodens frontsoldater blir her avslørt i en bisetning. Politiets tåregass stanset et fiendtlig angrep på Israels ambassade.

Operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt opplyser overfor Dagbladet.no at politiet tok i bruk tåregass som en konsekvens av at demonstrantene holdt på å bryte gjennom politiets sperringer.

Voldsepisoden som Oslo-politiet fikk oppleve i går kveld, har israelske kollegaer stått overfor utallige ganger. Akkurat som Israel har fått kritikk for sine forsvarstiltak, får politiet nå kritikk fordi deres forsvarstiltak uten hensikt påførte uskyldige mennesker skade.

Kritikken burde heller rettes mot demonstrantene som gjennomførte angrepsforsøket mot ambassaden. Intet angrep, ingen tåregass.

Slik kunne også skader på uskyldige sivile palestinere vært unngått. Ingen rakettangrep fra Gaza-stripen, ingen israelske angrep mot infastrukturen til Hamas. Ingen forsøk på å infiltrere Israel for å gjennomføre terroraksjoner, ingen israelske grensesperringer.

Dagbladet har intervjuet palestineren Abdul Rahman som tar avstand fra volden til demonstrantene. La oss håpe den norske regjeringen og norske medier snart følger hans gode eksempel!

PS! Voldsaktivistenes angrep på den israelske ambassaden gikk også ut over uskyldige. Kjendisstylisten Jan Thomas fikk sin salong ødelagt, rapporterTV2.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart