Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hva mener palestinerne?

Den norske forskningsstiftelsen Fafo har foretatt en omfattende meningsmåling i de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden og Gaza.

Det kommer fram at palestinerne har mistet tilliten til sine ledere. Dersom det ble holdt valg nå, ville Fatah ha vunnet. Men nesten alle ønsker at Fatah skal få nye ledere. Og et stort flertall (93 %) ønsker at Fatah og Hamas skal danne en samlingsregjering.

Mange er redd for væpnede konflikter mellom ulike palestinske grupper.

Et lite flertall (53 %) av palestinerne ønsker at de palestinske gruppene skal slutte å sende raketter inn i Israel. Det gjelder 73 % av Fatah-tilhengerne, men også 33 % av Hamas-tilhengerne. Ifølge Åge A. Tiltnes, en av forskerne i Fafo, tror mange palestinere at raketter mot Israel styrker palestinernes forhandlingsposisjon.

Skyld for Gaza-krigen
Når det gjelder hvem som hadde skylden for krigen i Gaza, viser tallene fra selve undersøkelsen at 19 prosent av palestinerne både på Vestbredden og Gaza legger skylden «i stor grad» på Hamas. 13 prosent til legger skylden på Hamas «i noen grad», og 17 prosent litt. Summen av det er 49 prosent. De andre 51 prosent legger hele skylden på Israel. Av de høyest utdannede innbyggerne mener bare 42 prosent at Hamas ikke hadde noen skyld. Av Fatah-tilhengerne mente 40 prosent at Hamas hadde skylden «i stor grad», 17 prosent i noen grad, 19 prosent i liten grad og bare 24 prosent overhodet ikke.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart