Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Importen fra Israel faller mindre enn generell

Den samlede norske vareimporten gikk ned med 13,5 prosent i første halvår. Importen fra Israel er ned kun 10,7 prosent i forhold til de første seks månedene av rekordåret 2008, viser tall som Statistisk sentralbyrå offentliggjorde i dag.

Den samlede norske vareimporten gikk ned med 13,5 prosent i første halvår. Importen fra Israel er ned kun 10,7 prosent i forhold til de første seks månedene av rekordåret 2008, viser tall som Statistisk sentralbyrå offentliggjorde i dag.

Siden begynnelsen på dette tiåret har flere ulike norske organisasjoner arbeidet for boikott av Israel. I samme periode har importen fra den jødiske staten stabilisert seg på et nivå som er mellom 100 og 200 millioner kroner høyere enn da boikottaksjonene startet.

Det knyttet seg spenning til importtallene som SSB la fram i dag. Ville krisen i verdensøkonomien og den internasjonale fordømmelsen Israel høstet for sin Gaza-offensiv i januar til sammen føre til kraftig nedgang i importen?

Alle som ivrer for norsk samhandel med Israel kan puste lettet ut. Importen fra Israel faller mindre enn den generelle importen.

Første halvår 2008 importerte Norge varer fra Israel for 425 millioner kroner. I årets første seks måneder viser foreløpige tall at importen ble 380 millioner kroner, en nedgang på 10,7 prosent. Til sammenligning faller norsk import fra Europa med 16,1 prosent.

Ser vi på tallene for norsk eksport til Israel er tallene enda mer gledelige. Samlet norsk eksport (utenom skip, oljeplattformer, råolje, kondensater og naturgass) gikk ned 18 prosent i første halvår. I samme periode økte eksporten til Israel med 34 prosent! Eksporten gikk opp fra 184 millioner kroner i første halvår av 2008 til 247 millioner kroner i første halvår av 2009.

Tabelloversikt over norsk-israelsk samhandel fra 1993 til 2008


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart