Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Støres opplegg vil føre til krig

Dagen før terror-angrepet mot AUF på Utøya, 21. juli 2011, var utenriksminister Jonas Gahr Støre på besøk i leiren.

De unge Arbeiderparti-medlemmene møtte Støre med krav om full økonomisk boikott av Israel. Det sa Støre nei til, men han sa mye annet.
”Palestinerne må få en egen stat”, sa utenriksministeren. Det er greit, de fleste israelerne ser også fram til det. ”Okkupasjonen må opphøre”, sa han. Det henger sammen med det forrige punktet. ”Muren må rives”, var neste punkt. Ja, hvem kan være imot det?

Men så står det i referatet på tv2.no: ”Og det må skje nå, sa utenriksministeren til jubel fra tilhørerne.”

Rett til å vende tilbake
Hva betyr dette siste? Palestinerne har lenge nektet å forhandle med Israel. Det Støre sier, betyr at Israel må trekke seg vekk fra Vestbredden uten noen avtale.

Når det ikke er blitt fred for lenge siden, skyldes det først og fremst at palestinerne står på kravet om ”rett til å vende tilbake”. Hvis det blir gjennomført, vil det bli arabisk flertall i Israel på få år. Jødene vil ikke lenger ha noen nødhavn.

Vi har aldri hørt at Støre nevner dette palestinske kravet som en hindring for fred. Dette kravet er det samme som å forlange at Israel skal begå nasjonalt selvmord.

Terror
Det er flere grupper på Vestbredden som ønsker å drive ”væpnet kamp” (terror) mot Israel. Israel er veldig lite. Med lette våpen kan man dekke nesten hele Israel fra Vestbredden. Man kan for eksempel sette Israels eneste internasjonale flyplass, Ben-Gurion-flyplassen ved Tel Aviv, ut av spill.

Dersom Israel bare trekker seg ut uten at det er ordentlige avtaler og tilstrekkelig trent sikkerhetspersonell, taler mye for at det vil gå slik det har gått i Gaza da Israel trakk seg ut derfra: Et stort antall raketter, selvmordsbombere og annen terror.

Proporsjonalt
Når så terroren er der, vil verden erfaringsmessig nekte Israel å gjøre det som er nødvendig for å stanse angrepene. Det skal være proporsjonalt, det vil si at det skal dø omtrent like mange på hver side. Det betyr i praksis at krigen vil pågå i årevis, og at livet i Israel blir uutholdelig.

Det samsvarer med Arafats gamle strategi: Terrorisere eliten til å dra fra Israel, så skal man nok klare å ta knekken på de fattige.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart