Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Arendal Frikirke bryter med Kirkens Nødhjelp

Kirkens Nødhjelp logo.
Kirkens Nødhjelp logo.
Torsdag kveld vedtok menighetsmøtet i Arendal Frikirke å bryte samarbeidet med Kirkens Nødhjelp inntil organisasjonen eventuelt blir mer balansert i Midtøsten-konflikten.

– Bruddet er ikke nødvendigvis permanent, men så lenge vi ser at Kirkens Nødhjelp (KN) håndterer konflikten i Midtøsten slik de gjør nå, vil vi heller støtte andre nødhjelpsorganisasjoner, sier pastor Søren Nielsen til Miff.no.

– Vi er åpne for å komme tilbake dersom vi ser ending i KNs kurs, legger han til. Pastoren understreker at det var «forskjellige oppfattelser» omkring spørsmålet innad i menigheten.

 

Dialog førte ikke fram

Såvidt Miff.no kjenner til har Arendal Frikirke (AF) vært gjennom en lengre prosess omkring forholdet til KN. 6. oktober i år hadde menigheten blant annet et samtalemøte hvor generalsekretær Atle Sommerfeldt fra KN deltok.

Dialogen med KN har ikke klart å overbevise skeptikerne i Arendal Frikirke. 40 stemmeberettigede deltok i menighetsmøtet. 21 stemte for å bryte samarbeidet, 18 stemte imot og 1 stemte blankt.

– Alle 41 var bekymret for den ensidige holdningen KN har i konflikten. Men det var delte meninger om man skulle påvirke KN ved å bryte samarbeidet, eller om man skulle søke å påvirke til ny kurs innenfra, sier en kilde i menigheten til Miff.no.

Også andre lokalmenigheter i Frikirken har tidligere valgt å bryte med KN på grunn av deres Israel-fiendtlige holdning. Såvidt Miff.no kjenner til, er det ingen av de andre menighetene som har hatt en tilsvarende grundig prosess i arbeidet som Arendal Frikirke.

 

Begrunnelsen for bruddet

En arbeidsgruppe har utarbeidet en rapport om KNs forhold til Israel og konflikten. Her blir KN kritisert for støtten til anti-israelsk teologi og erstatningsteologi, slik det for eksempel framgår i Kairos-dokumentet, samt KNs støtte til ledsagerprogrammet. Ledsagerne som blir sendt til Midtøsten formidler ofte ensidig konflikten sett fra palestinernes ståsted, og sprer sine svært anti-israelske holdninger etter at de kommer hjem.

Frikirken som trossamfunn er framdeles støttespillere av KN. Såvidt Miff.no kjenner til vil Arendal Frikirke nå arbeide for å få fram tydelig sine argumenter innad i trossamfunnet og overfor resten av kristen-Norge.

 

Etter at Miff.no meldte denne saken på lørdag 3. desember, er saken også omtalt i avisen Dagen og Vårt Land mandag 5. desember.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart