Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

9 av 10 nordmenn er bekymret for Irans atomprogram

87 prosent av nordmenn svarer de er noe bekymret eller veldig bekymret for at Iran skal utvikle atomvåpen. Blant ti europeiske land er det ingen som støtter mer opp om tøffere sanksjoner mot Iran.

Organisasjonen Anti-Defamation League (ADL) la torsdag fram resultatene av en meningsmåling gjennomført på telefon blant fem tusen europeere i ti land. Byrået First International Resources gjennomførte målingen.

Nordmenns bekymring for en iransk atombombe ligger på nivå med de andre europeiske land, men vår støtte til tøffere sanksjoner overgår de andre med 4-12 prosentpoeng.

– Europerne er med rette bekymret for trusselen fra et Iran med atommakt. EU og europeiske land har innført tøffe sanksjoner, og vi ser klar støtte i folket til tøffere sanksjoner, sier Abraham H. Foxman, direktør for ADL.

I flere land som deltar i meningsmålingen er det gjennomført tilsvarende målinger i 2007 og 2009. Tallene viser en klar økning i støtte til tøffere sanksjoner.

 

Spørsmål 1: Bekymret?

Er du veldig bekymret, noe bekymret, noe ubekymret, ikke bekymret i det hele tatt til at Iran utvikler atomvåpen? Tabellen viser prosentandelen som svarte de var «noe bekymret» eller «veldig bekymret».

 

Spørsmål 2: Tøffere sanksjoner?

Støtter du sterkt, støtter du noe, går du noe imot eller går du sterkt imot å innføre tøffere økonomiske sanksjoner mot Iran inntil landet går med på stanse sitt atomprogram? Tabellen viser prosentandelen som svarte at de «støtter sterkt» eller «støtter noe».

Feilmarginen i målingen er fra pluss/minus 4,43 til 4,85 prosentpoeng.

ADL ble grunnlagt i 1913, og har som mål å bekjempe antisemittisme og annen form for hat og rasisme. Les mer om ADL.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart