Kun Skandinavia og Tyskland er bedre på å resirkulere enn Israel. (Foto: mary abq, flickr.com)
Kun Skandinavia og Tyskland er bedre på å resirkulere enn Israel. (Foto: mary abq, flickr.com)

Israel blant de beste på resirkulering

Israel skårer høyere enn de fleste europeiske land på en ny undersøkelse fra den israelske organisasjonen Ela.

En ny studie fra den ideele israelske organisasjonen Ela, viser at Israel er blant de beste i Europa på resirkulering av flasker. Det er Ela som har ansvaret for å overse ordningen med panteflasker i landet.

Rundt 77 prosent av alle resirkulerbare flasker ble returnert i 2011, et tall som kun blir slått av Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Tyskland. De sistnevnte landene ligger alle på rundt 90 prosent.

41 prosent av de større flaskene blir også returnert i Israel, på tross av at det ikke er pant på dem som i Norge. Begge tallene er høyere enn målene Israel har satt for gjenvinning av flasker. Den totale gjenvinningsprosenten uansett materiale i landet er på 20 prosent, opp fem prosent fra 2009. Målet er at dette tallet skal være 50 prosent innen få år.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart