Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Europeiske rabbinere til Oslo

Joseph Sitruk, som er sjefsrabbiner i Frankrike, er styreleder for Conference of European Rabbis. (Foto: cer-online.org)
Joseph Sitruk, som er sjefsrabbiner i Frankrike, er styreleder for Conference of European Rabbis. (Foto: cer-online.org)
Styret i Foreningen for europeiske rabbinere kommer til Oslo i neste uke. For første gang legger de jødiske lederne sitt halvårlige møte til Skandinavia.

– Vi vet at Norge ligger litt i periferien i verden. Den lille jødiske befolkningen her ligger også litt i periferien av den jødiske verden, sier Ervin Kohn, leder av DMT. Derfor er han ekstra stolt over å kunne ønske de europeiske rabbinere velkommen.

– Vi ser det som en anerkjennelse for vår rabbiner Joav Melchior og for vårt høye aktivitetsnivå, især på dialogarbeidet, sier Kohn.

Onsdag 2. mai kl. 16.30 arrangerer rabbinerne en minnemarkering i regjeringskvartalet for å hedre og ære ofrene etter 22. juli, opplyser Det mosaiske trossamfund i en pressemelding. Samme dag blir det dialogmiddag i Bergstien med kristne og muslimske ledere, politiske ledere og en rekke ambassadører.

Torsdag 3. mai skal rabbinerne i audiens hos kongen på slotten. Det blir også møter med utenriksdepartementet, forsvarsminister Espen Barth Eide og byrådslederen i Oslo under besøket.

– Rabbinerne vil ta opp antisemittismens vekstvilkår i Norge generelt og den jødiske minoritetens situasjon spesielt, sier Kohn.

Foreningen for europeiske rabbinere (Conference of European Rabbis) er en allianse etablert i 1956, hovedsaklig for ortodokse rabbinere. Det er foreningens 25 ledere som kommer til Norge i neste uke.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart