Joseph Sitruk, som er sjefsrabbiner i Frankrike, er styreleder for Conference of European Rabbis. (Foto: cer-online.org)
Joseph Sitruk, som er sjefsrabbiner i Frankrike, er styreleder for Conference of European Rabbis. (Foto: cer-online.org)

Europeiske rabbinere til Oslo

Styret i Foreningen for europeiske rabbinere kommer til Oslo i neste uke. For første gang legger de jødiske lederne sitt halvårlige møte til Skandinavia.

– Vi vet at Norge ligger litt i periferien i verden. Den lille jødiske befolkningen her ligger også litt i periferien av den jødiske verden, sier Ervin Kohn, leder av DMT. Derfor er han ekstra stolt over å kunne ønske de europeiske rabbinere velkommen.

– Vi ser det som en anerkjennelse for vår rabbiner Joav Melchior og for vårt høye aktivitetsnivå, især på dialogarbeidet, sier Kohn.

Onsdag 2. mai kl. 16.30 arrangerer rabbinerne en minnemarkering i regjeringskvartalet for å hedre og ære ofrene etter 22. juli, opplyser Det mosaiske trossamfund i en pressemelding. Samme dag blir det dialogmiddag i Bergstien med kristne og muslimske ledere, politiske ledere og en rekke ambassadører.

Torsdag 3. mai skal rabbinerne i audiens hos kongen på slotten. Det blir også møter med utenriksdepartementet, forsvarsminister Espen Barth Eide og byrådslederen i Oslo under besøket.

– Rabbinerne vil ta opp antisemittismens vekstvilkår i Norge generelt og den jødiske minoritetens situasjon spesielt, sier Kohn.

Foreningen for europeiske rabbinere (Conference of European Rabbis) er en allianse etablert i 1956, hovedsaklig for ortodokse rabbinere. Det er foreningens 25 ledere som kommer til Norge i neste uke.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart