Foto: Skjermdump fra Save the Childrens rapport om beste land å bo i for mødre.
Foto: Skjermdump fra Save the Childrens rapport om beste land å bo i for mødre.

Israel 45. beste land for mødre

Av 165 land havner Israel på 45. plass i en undersøkelse som definerer hvilket land som er best å bo i for mødre.

Save the Childrens årlige rapport om hvilket land som er best å bo i for mødre, ble publisert tirsdag denne uken. Ved hjelp av en rekke parametre som forventet levealder, barseldød, utdanning, lønn og så videre, lister de opp de ulike landene.

Kanskje ikke helt uventet havner vårt eget Norge på førsteplass i denne kåringen, tett fulgt av Island og Sveits. Storbritannia inntar 10. plassen, mens USA havner på 25. plass.

Israel ligger på en 45. plass av de 165 landene som undersøkelsen tar for seg. Områder der israelske kvinner skårer bra er forventet levealder (84 år) og lav hyppighet av barseldød. Mens én av hver 2.100 kvinner dør i USA mens de er gravide eller ved fødsel, er tallet i Israel nede på ett dødsfall per 5.100 kvinner. I Norge er det samme tallet én per 7.600 gravide, mens i Afghanistan dør én av 11 kvinner.

Et punkt der israelske kvinner ligger etter, er når det kommer til likelønn. Menn tjener i snitt 56 prosent mer enn kvinner. Det er likevel langt bedre enn i nabolandet Jordan, der menn tjener 500 prosent mer enn kvinner. I Norge tjener menn i snitt rundt 33 prosent mer enn kvinner.

Det verste landet i verden å føde barn i er ifølge undersøkelsen Niger, som kommer litt dårligere ut enn Afghanistan.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart