Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

For dette vil politiet gi MIFF-medlem tolv tusen kroner i bot

Foto: Privat
Foto: Privat
Inge Telhaug ville bare feire Israels nasjonaldag ved å flagge langs E39. For dette ble han bøtelagt av politiet.

Inge Telhaug skulle bare feire Israels Uavhengighetsdag 14. mai på en litt original måte. Han tok med seg et norsk og et israelsk flagg, og marsjerte deretter opp langs E39, like ved Holmenfoss i Søgne. Etter en stund fikk han uventet politibesøk.

– Jeg gikk langs veien, men på utsiden av autovernet, da politiet kom kjørende oppover. De var forsåvidt hyggelige mot meg og sa at jeg ikke kunne gå der med flagg, fordi det visstnok var til sjenanse for trafikken. De hadde sannsynligvis fått inn tips fra forbikjørende. Så etter å ha sagt det, kjørte de avgårde, forklarer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Inge Telhaug. (Foto: Privat)
Inge Telhaug. (Foto: Privat)

Oppmuntret til å fortsette
Men kort tid etter stanser en mann bilen sin og løper et godt stykke tilbake, for å se om det var et israelsk flagg MIFF-eren bar på. De to tok hverandre i hendene og gratulerte hverandre med Uavhengighetsdagen. Telhaug ble så oppmuntret at han fant ut at han ville fortsette.

– Førti minutter senere gikk jeg over veien for å komme til en rasteplass. Jeg måtte da selvsagt gå over veibanen. Akkurat samtidig kom politiet. Jeg ble kroppsvisitert, mens de konfiskerte flaggene fra meg. Deretter fikk jeg beskjed om å holde meg borte.

Gav seg ikke
Men den tidligere formannen i MIFFs lokallag i Kristiansand ville ikke gi seg så lett. Telhaug spaserte like gjerne hjem for å hente to nye flagg.

– Jeg fikk blod på tann og hentet nye flagg. Denne gangen stilte jeg meg langt utenfor asfalten. Igjen kom politiet og kroppsvisiterte meg. De konfiskerte også lommekniven som lå i futteralet sitt. Deretter ble jeg plassert bak i bilen, kjørt med ned til politistasjonen og plassert på glattcelle i to timer, beskriver han.

Nektet å godta forelegg
For hendelsen ble Telhaug ilagt et forelegg på tolv tusen kroner for å ha båret kniv på offentlig sted og på grunn av angivelig forstyrrelse av trafikken. Han nektet å godta forelegget og venter nå på en eventuell rettssak.

– Jeg er klar for å gå til rettssak dersom det blir aktuelt. For må jeg betale for dette blir jeg nervøs for hvilken rettsstat vi lever i. Jeg hadde vel fått medalje om jeg hadde stått der med Palestina-flagg, mener Israel-vennen.

Kjenner seg ikke igjen
I formiddag gikk han inn på nettet for å sjekke hva som var skrevet om saken i politiloggen og i regionalavisen Fædrelandsvennen. Han kjenner seg ikke igjen i bildet som tegnes der.

– I politiloggen står det at jeg veivet i veibanen. Men jeg stod utenfor autovernet, så det stemmer ikke, sier Telhaug.

Ifølge følge Fevennen skal mannen ha vært til «hinder og fare for trafikken». Politiets opersjonsleder Børge Steinsland sier til avisen at «han fikk beskjed om å ikke gå i veibanen når han feiret».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart