Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Hos MIFF fant jeg ekte kjærlighet til Israel, i et land med høye prosenter av fiendtlighet til Israel

- Det er lyspunkter i Europa, mener den israelske seniorjournalisten Ben-Dror Yemini. Et av disse lyspunktene er Med Israel for fred. Hos MIFF fant Yemini "ekte kjærlighet til Israel" og han ble "veldig oppmuntret".

Første helg i juni deltok Ma’ariv journalisten på MIFFs Israel-konferanse i  Sandnes. 8. juni skriver han om MIFF i sin ukentlige kommentarspalte i avisen (hebraisk).

Først nevner han meningsmålingen fra HL-senteret, som fant at 38 prosent av nordmenn mener Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig.

– Vi er vant til hat mot Israel fra disse trakter. Men det burde fortelles at ikke alt er svart, skriver Yemini. Han skriver videre:

«MIFF er en seriøs organisasjon med en svært liten minoritet av jøder [blant medlemmene].  Et stort flertall er kristne, og enda noen muslimer, hovedsakelig kurdere. I motsetning til andre lignende organisasjoner i USA har denne organisasjonen i Norge ikke en messiansk retning. Disse er mennesker som sympatiserer med Israel fordi de hadde hatt nok av løgn-propaganda. De føler sympati til Israel ikke bare på et følelsesmessig nivå. Mange av dem er god kjent med detaljene i konflikten, partenes posisjoner og de vanlige løgnene som brukes av motparten. Organisasjonen har hatt en stor vekst i de siste årene og teller nå seks tusen medlemmer, og den vokser.»

Yemini gjør sine israelske lesere oppmerksom på noen norske stemmer som gir et annet bilde av Israel og Midtøsten enn det som ofte kommer fram i den norske historiefortellingen. Han nevner forsker Cecilie Hellestveit, som mener Israel fulgte krigens regler på Gaza-stripen godt over gjennomsnittlig. Han nevner også Sara Azmeh Rasmussen, og hennes siste kronikk i Aftenposten om den muslimske antisemittismen. Hellestveit holdt to foredrag for MIFF i 2012 (se foredrag 1 og se foredrag 2), Rasmussen holdt foredrag for MIFF i 2011.

Yemini avslutter sin artikkel slik:

«Så det er lyspunkter i Europa i dag, og de blir sterkere. En organisasjon som tilsvarer MIFF eksisterer også i Sverige, og den lærer av den norske organisasjonens arbeidsmetode. [I MIFF fant jeg] Ekte kjærlighet til Israel ut i fra søken etter sannheten, i et land med høye prosenter av fiendtlighet til Israel. Jeg dro [til Norge] for å oppmuntre, men reiste fra Norge veldig oppmuntret.»

Under sitt besøk i Norge holdt Yemini to foredrag:

Ben-Dror Yemini (1/2): Israels opprettelse: Fra flyktninger til stat

Ben-Dror Yemini (2/2): Den nye utfordringen: Fred og menneskerettigheter

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart