Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Grapefrukten er ekstra bitter, hevder Jan Berge, AUF-leder i Stjørdal. Men har han smakt på den?
Grapefrukten er ekstra bitter, hevder Jan Berge, AUF-leder i Stjørdal. Men har han smakt på den?

Demonisering av Israel smaker ekstra søtt for AUF

Oppildnet av aktivistlegen Mads Gilbert fra partiet Rødt fortsetter ungdomspartiet AUF sin ensidige svertekampanje mot Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Et ferskt eksempel henter vi fra Stjørdalens Blad, som rapporterer at lokal AUF-leder Jan Berge nylig troppet opp i matbutikker med palestinaskjerf rundt halsen. På vei inn til den lokale Coop Mega serverte han følgende anklage: «Israel undertrykker det palestinske folket. Ved å kjøpe frukt og grønnsaker produsert i Israel støtter du deres krigføring mot palestinerne.» Lokalavisen gjorde seg til velvillig mikrofonstativ for slike påstander, uten at noen motforestillinger ble reist.

I butikken fant Berge grapefrukt fra Israel. «Berge mener den smaker ekstra bittert,» rapporterte journalisten til Stjørdalens Blad. Vi kan vanskelig få oss til å tro at ungdomspolitikeren fra AUF tjuvsmakte på grapefrukten, og enda mindre sannsynlig er det at han kjøpte den, boikottaksjonist som han er. Da gjenstår bare ett alternativ: AUF-lederen framsetter påstander om en bitter smak, uten å ha smakt på frukten. Opprinnelseslandet på prisplakaten sier Israel, derfor må grapefrukten være ekstra bitter.

Slik er AUFs logikk. Det som kommer fra Israel er det ikke en gang vits å smake på. Slik blir verdensbildet når Mads Gilbert er læremester. I forkant av AUF-lederens aksjon hadde Gilbert vært på det lokalavisen omtalte som «inspirerende besøk» i Stjørdal.

AUF-lederen framsetter to argumenter for boikott av Israel. Først undertrykkelse. Tyrkia undertrykker kurderne mye mer enn palestinerne noen gang er blitt undertrykt av Israel. Tyrkia okkuperer og har bosetninger på Kypros. Likevel har AUF ingen problemer med nordmenn som kjøper frukt og grønnsaker fra Tyrkia. Alle regimene i Midtøsten undertrykker sine etniske og religiøse minoriteter, men det blåser AUF en lang marsj i.

Helt siden midten på 1990-tallet har palestinerne hatt selvstyre. Verdenssamfunnet – og et flertall av israelere – står klare til å ønske en palestinsk stat velkommen dersom den opprettes som en del av en fredsavtale hvor palestinerne går med på å trekke en endelig grense og legger sitt krav om millioner av arabiske innflyttere til Israel dødt.

Det andre argumentet var krigføring. Kjøper du frukt og grønnsaker fra Israel, støtter du landets krigføring mot palestinerne, hevder AUF-lederen. NATOs pågående operasjoner i Afghanistan ligner mye mer på krig enn Israels forsvarsoperasjoner i lavintensitetskonflikten med Hamas og andre militante palestinske grupper. Ikke et eneste av NATOs 28 medlemsland vil AUF boikotte, bare Israel. Importen fra EU er 360 ganger større enn importen fra Israel, men støtten til EU-landenes krigføring tenker ikke AUF på.

I løpet av de siste 18 månedene er flere mennesker drept i krig og terror i Pakistan enn det totale antallet palestinere, stridende og sivile, drept i militær konflikt med Israel de siste 25 årene. Men Pakistan tenker ikke AUF på å boikotte et øyeblikk, selv om det også foregår utstrakt undertrykkelse av minoriteter der.

Hvis AUF kan støtte Gilbert i å velge ut Israel som eneste offer, er de fornøyde. Demoniseringen av Israel smaker ekstra søtt for denne gjengen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart