Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

India og USA vil lære av Israels grensegjerde mot Egypt

Grensegjerde mellom Israel og Egypt nord for Eilat. (Foto: Wikimedia Commons)
Grensegjerde mellom Israel og Egypt nord for Eilat. (Foto: Wikimedia Commons)
Et økende antall land ønsker å lære av sikkerhetsgjerdet som er i ferd med å reises langs den israelske grensen til Egypt, deriblant India og USA.

Hver eneste uke har rundt 700 illegale innvandrere sneket seg over grensen til Israel mot Egypt, i jakten på et bedre liv. For Israel, uten asylmottakordning som i Norge og med et eksistensielt fokus på å bevare sitt jødiske flertall, har dette bydd på store problemer. De ulovlige innvandrerne sliter med å få seg jobb og lever under fryktelige kår, som oftest i Tel Aviv-området. Dessuten har Israel tidligere blitt infiltrert av terrorister som har kommet seg over grensen fra Egypt og gjemt seg i landet, før de har valgt å gå «til aksjon».

Siden byggingen av gjerdet ble innledet for godt og vel to år siden har 150 av den 240 kilometer lange grensen mot Egypt blitt dekket med et fem meter høyt sikkerhetsgjerde. Hele prosjektet koster den israelske staten nesten 3 milliarder norske kroner, og er ventet å fullføres innen utgangen av året.

Delegasjon fra India
Bygging av sikkerhetsgjerder er ingen ønsket sak for noen av dem som har – eller ønsker å bygge – slike. Likevel har de for mange vist seg å være en dyd av nødvendighet når det kommer til grensekontroll. India, som har opplevd at pakistanere har infiltrert landet og drevet terrorvirksomhet, vil i august sende en delegasjon til Sør-Israel for å studere konstruksjonen. Inderne har allerede gjerder på grensene mot Bangladesh og Pakistan, men ønsker å forsterke og forbedre disse.

Også USA er interessert i hva israelerne gjør for å holde ulovlige innvandrere ute. Selv har deres lange grense mot relativt fattige Mexico i sør, ført til at hundretusenvis har flyktet over til statene, i håp om et bedre liv. Homeland Security tester for øyeblikket et israelsk overvåkningssystem som skal brukes på grensen mot Egypt, utarbeidet av Elta Systems. Selskapet er en del av det statlige militærteknologiske selskapet Israel Aerospace Industries. IDF benytter teknologien til Elta for å oppdage inntrengere før de krysser grensen, melder Jerusalem Post.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart