Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ministerråd i Tel Aviv har åpnet blogg

Skjermdump av Vebjørn Dysviks første blogginnlegg.
Skjermdump av Vebjørn Dysviks første blogginnlegg.
Hvorfor hater dere europeere oss? Ministerråd Vebjørn Dysvik i Tel Aviv må ofte svare på slike spørsmål fra israelere. Nå har han åpnet blogg for å dele "smått og stort om norsk Midtøsten-diplomati".

Dysviks Tel Aviv-blogg er en del av utenrikstjenestens blogg-samling «Norge i verden«. Foreløpig er det bare publisert ett innlegg, «En by som ligger på et fjell kan ikke skjules«. Her røper ministerråden at han kan sin historie tilbake til Sigurd Jorsalfare, men også at han kan sin Bibel.

– Det norske folk plasserer seg selv langs en akse i forholdet til Israel, og det er dette som gjør det tett innpå unikt for en norsk diplomat å være i Israel. Folk bryr seg og følger med. For mange nordmenn er Israel, for å låne fra Bergprekenen, en by som ligger på et fjell, skriver Dysvik.

Han skriver også:

Interessen for Israel og palestinerne i Norge er stor, kanskje større enn noe annet utenrikspolitisk spørsmål (med mulig unntak for EEC/EU-saken i 1972 og 1994). Mye av dette lar seg forklare med historiske og kulturelle faktorer. Sigurd Jorsalfare fikk i 1108 med seg 5000 mann på kombinert korstog og pilgrimsferd til Jerusalem. Og mang en norsk gutt og jente har drømt seg bort foran flanellografen på søndagsskolen mens de tenkte på Genesaretsjøen. For et tilsynelatende stadig mer gjennomsekularisert samfunn som det norske kan fortsatt mange av de samfunnsmessige ritualene og skoleferiene spores tilbake til det som i dag er Israel og Det palestinske området. Uavhengig av de dagsaktuelle politiske forholdene er Israel en del av vår historie og vår kultur.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart