Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Norge fører krig slik som Israel

Norske ledere har gjentatte ganger fordømt Israel for luftangrep mot fiendtlige ledere i tettbebygde områder. En ny bok avslører at en norsk offiser pekte ut et tilsynelatende sivilt mål - et hotell - for bombing av NATO. Israelske offiserer blir forsøkt stilt for retten for krigsforbrytelser, norsk offiser blir hedret som krigshelt.

Boken Krigshelten, Historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle blir lansert denne uken.

 

Pekte ut sivilt mål for NATO

Ifølge VG og NTB var Tolle etterretningsagent på Balkan på slutten av 1990-tallet. I 1999 skal Bolles spiongruppe ha avdekket at den serbiske militslederen Željko Ražnatović, bedre kjent som Arkan, skulle oppholde seg i Hotel Jugoslavija sammen med sin kone 7. mai 1999. Arkan var på dette tidspunktet ettersøkt, anklaget for krigsforbrytelser under krigene på Balkan.

Opplysningene om Arkans hotellbesøk gikk videre til NATO, ifølge VG via Bolles overordnede i Oslo. Kildene til  forfatterne Hans Petter Aass og Rolf J. Widerøe sier at Bolle og andre i etterretningen var overbevist om at informasjonen de skaffet til veie ble utslagsgivende da USA bestemte seg for å aksjonere mot den beryktede militslederen.

7. mai ble hotellet bombet, uten at Arkan ble rammet. Ifølge Wikipedia ble hotellet truffet av to raketter, og en person ble drept. Hotellet ble så skadet at det var ute av drift i mange år. I samme bombetokt ble den kinesiske ambassaden i Beograd truffet, og tre kinesiske journalister ble drept. 20 personer ble skadet. Ifølge boken lå den kinesiske ambassaden 500 meter unna hotellet. NATO hevdet de traff kineserne ved en feil.

– Det var amerikanerne som gjorde feil i målutvelgelsen. De bombet rett og slett feil, blant annet fordi de hadde utdaterte kart. De var heller ikke oppdatert på at den kinesiske ambassaden nylig var flyttet til området, sier Aass og Widerøe til VG.

Men bombingen av hotellet, et av de eldste luksushotellene i Serbia, var tilsynelatende ingen feil. Skal vi tro gjengivelsene fra boken, hadde norske offiserer direkte ansvar for at et mål som tilsynelatende var sivilt ble rammet. Ved gjennomlesning av boken kommer det fram at Arkan hadde gjort hotell Jugoslavia  til en base. «Rommene var bebodd av hans leiesoldater.»

Som nevnt, ble flere ikke-stridende drept i bombetoktet. (NATOs bombing av Serbia i 1999, hvor Norge deltok med støttefly, kostet forøvrig et stort antall sivile livet.)

 

Lovlig mål?

Det er godt mulig Arkan var et lovlig mål for NATO etter krigens folkerett under Kosovo-krigen. Det er også godt mulig at hans rolle i krigen var så sentral at et luftangrep mot et sivilt mål, med fare for store konsekvenser for ikke-involverte sivile, kunne forsvares.

Israelske ledere har ofte hatt lignende dilemmaer. Deres lokale krigshelter – dyktige etterretningsoffiserer som Bolle – har fremskaffet opplysninger om hvor fiendtlige ledere oppholder seg. Skal de angripe fra luften, selv om de vet det kan bety tap av sivile liv? Skal de angripe, selv om de vet at kone og kanskje barn til de fiendtlige lederne oppholder seg i umiddelbar nærhet?

Ofte har Israel blitt fordømt av norske politikere og redaktører når regjeringen og generalstaben har valgt å aksjonere. Historien om Bolle viser at norske offiserer fører krig på akkurat samme måte. I Kina og Serbia sitter det etterlatte, som minnes sine kjære som de mistet 7. mai 1999.

Dersom israelske ledere involvert i denne typen luftangrep kommer til Norge, kan de risikere å bli arrestert og anklaget for krigsforbrytelser. Et kobbel med norske advokater og aksjonister sitter klare med anmeldelser.

 

Fortjent ære

Våre egne offiserer hedrer vi, endog med Norges høyeste militære utmerkelse. Trond André Bolle ble drept i tjeneste i Afghanistan 27. juni 2010. Alt tyder på at den heder han har fått i ettertid er velfortjent.

Israelske generaler fortjener å bli behandlet etter den samme standard vi behandler våre egne offiserer og andre NATO-offiserer.
Relaterte lenker:

Bin Laden-drap hylles, Yassin-drap ble fordømt

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart