Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norges U21-gutter til EM i Israel

Etter to kvalikk-kamper mot storfavoritt Frankrike vant de norske unguttene totalt 5-4. Nå skal det norske U21-landslaget i fotball spille EM i Israel i juni.

Første kamp i Le Havre endte 1-0 til hjemmelaget. Men på Marienlyst ble det en svært komfortabel 5-3 seier til landslagssjef Per Joar Hansen og hans unge menn tirsdag kveld.

Det er første gang siden 1998 at et norsk U21-landslag har kvalifisert seg for den gjeve EM-turneringen – som neste år finner sted i Israel.

U21 EM vil denne gangen bli arrangert i Israel mellom 5. og 18 juni 2013. 28. november i år vil de fire gruppene trekkes. Det er teknisk umulig for Israel og Norge sine gutter å havne på samme seedingnivå i trekning, noe som i praksis betyr at det er 1/4 sjanse for at våre to nasjoner havner i samme gruppe. Israel er automatisk førsteseedet som arrangørnasjon, mens Norge ikke har noen mulighet til å bli førsteseedet før trekningen finner sted.

Norges A-landslag skal spille VM-kvalifiseringskamp mot Albania samtidig som U21-EM pågår. Egil «Drillo» Olsen varsler at han ikke vil frigjøre andre spillere til U21-EM enn dem som ikke får en plass i A-lagstroppen.

Drillo har tidligere tatt offentlig til orde for boikott av Israel, og som trener for A-laget er det ikke sikkert han trenger å bryte sine politiske  prinsipper ved å dra.

Men det er spillere i hans eget A-lag som gjerne kan tenke seg å delta i Israel, ikke minst stjernen fra gårsdagens A-lag kamp mot Kypros, Joshua King.

– Jeg gleder meg til Israel-EM neste sommer, sa Manchester United-spilleren etter kampen.

Da han fikk vite av VG at mesterskapet kolliderer med VM-kvalifiseringskampen mot Albania, kom det spontant fra King:

– Da får jeg komme og være superinnbytter mot Albania, og så får jeg dra ned til Israel.

Det er tydelig at spilleren, som startet sin fotballkarriere på Romsås i Oslo, ikke vil gå glipp av turneringen i Israel.

  • Hva tenker du om Drillos boikott av Israel? Kommer du til å reise til EM for U21-landslag i Israel? Vi vil gjerne høre din mening i kommentarfeltet.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart