Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Norges U21-gutter til EM i Israel

Etter to kvalikk-kamper mot storfavoritt Frankrike vant de norske unguttene totalt 5-4. Nå skal det norske U21-landslaget i fotball spille EM i Israel i juni.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Første kamp i Le Havre endte 1-0 til hjemmelaget. Men på Marienlyst ble det en svært komfortabel 5-3 seier til landslagssjef Per Joar Hansen og hans unge menn tirsdag kveld.

Det er første gang siden 1998 at et norsk U21-landslag har kvalifisert seg for den gjeve EM-turneringen – som neste år finner sted i Israel.

U21 EM vil denne gangen bli arrangert i Israel mellom 5. og 18 juni 2013. 28. november i år vil de fire gruppene trekkes. Det er teknisk umulig for Israel og Norge sine gutter å havne på samme seedingnivå i trekning, noe som i praksis betyr at det er 1/4 sjanse for at våre to nasjoner havner i samme gruppe. Israel er automatisk førsteseedet som arrangørnasjon, mens Norge ikke har noen mulighet til å bli førsteseedet før trekningen finner sted.

Norges A-landslag skal spille VM-kvalifiseringskamp mot Albania samtidig som U21-EM pågår. Egil «Drillo» Olsen varsler at han ikke vil frigjøre andre spillere til U21-EM enn dem som ikke får en plass i A-lagstroppen.

Drillo har tidligere tatt offentlig til orde for boikott av Israel, og som trener for A-laget er det ikke sikkert han trenger å bryte sine politiske  prinsipper ved å dra.

Men det er spillere i hans eget A-lag som gjerne kan tenke seg å delta i Israel, ikke minst stjernen fra gårsdagens A-lag kamp mot Kypros, Joshua King.

– Jeg gleder meg til Israel-EM neste sommer, sa Manchester United-spilleren etter kampen.

Da han fikk vite av VG at mesterskapet kolliderer med VM-kvalifiseringskampen mot Albania, kom det spontant fra King:

– Da får jeg komme og være superinnbytter mot Albania, og så får jeg dra ned til Israel.

Det er tydelig at spilleren, som startet sin fotballkarriere på Romsås i Oslo, ikke vil gå glipp av turneringen i Israel.

  • Hva tenker du om Drillos boikott av Israel? Kommer du til å reise til EM for U21-landslag i Israel? Vi vil gjerne høre din mening i kommentarfeltet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart