Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Barth Eide overreagerer

Utenriksminister Espen Barth Eide kritiserte Israel etter at israelsk marine stanset skip som var i ferd med å bryte sjøblokaden av Gaza. - En klar feilvurdering, mener MIFF. (Foto: Arbeiderpartiet, Wikimedia Commons)
Utenriksminister Espen Barth Eide kritiserte Israel etter at israelsk marine stanset skip som var i ferd med å bryte sjøblokaden av Gaza. - En klar feilvurdering, mener MIFF. (Foto: Arbeiderpartiet, Wikimedia Commons)
Hovedstyret i Med Israel for fred (MIFF) protesterer kraftig på utenriksminister Espen Barth Eides kritikk av Israel etter bordingen av skipet Estelle. - Det langsiktige målet med skipene til Gaza er å drive den militære konflikten mot Israel videre, sier Morten Fjell Rasmussen.

Mandag morgen sendte MIFF følgende pressemelding til norske medier:

Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) protesterer kraftig på utenriksminister Espen Barth Eides kritikk av Israel etter bordingen av Gaza-skip. – Sjøblokaden av Gaza er lovlig etter folkeretten og hindrer store våpenleveranser til Hamas og Islamsk Jihad. I stedet for å kritisere Israel burde utenriksdepartementet hindre stortingsrepresentanter fra regjeringspartiene fra å delta i provokasjonen, sier Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF.

Utenriksminister Espen Barth Eide skal ha ros fordi han i forrige uke advarte to stortingsrepresentanter og to andre nordmenn mot å bryte den israelske sjøblokaden av Gaza-stripen. Det var også riktig å understreke at det «ikke er noen humanitær nød i Gaza».

Men etter at Israel i helgen stanset skipet Estelle, rotet Barth Eide det til for seg.

– En inspeksjon i seg selv hadde ikke vært så problematisk. Men det å arrestere de om bord og taue inn denne båten er en kraftig overreaksjon og langt utover det man kan si er rimelig. De hadde neppe noe ulovlig om bord, sa utenriksministeren til NTB søndag.

– Utenriksministeren glemmer at sjøblokaden er lovlig, og at forsøket på å bryte blokaden er ulovlig, kommenterer Rasmussen. Å taue inn et skip som forsøker å bryte sjøblokade er helt i overensstemmelse med folkeretten, slik den er nedfelt i San Remo-konvensjonen fra 1994. Å ta skip i arrest er ellers vanlig praksis for norsk kystvakt.

– Estelle var på ingen måte ute på noe humanitært oppdrag. Stortingsrepresentant Aksel Hagen (SV), Herman Elias Reksten (AP) og de andre provokatørene ombord forsøker å gjøre det umulig for Israel å  opprettholde blokaden, slik at det er fritt frem for Iran, Syria og andre land å sende båtlaster med våpen inn til Gaza. Det langsiktige målet med Gaza-skipene er å drive den militære konflikten videre og på et høyere nivå. Utenriksdepartementet burde advare norske statsborgere mot slik aktivitet som ødelegger fredsutsiktene i området.  I stedet for å kritisere Israel burde utenriksdepartementet sendt en gratulasjon til Israel for vel utført oppdrag, understreker Rasmussen.

Norge er tjent med at det ikke oppstår rettsløse tilstander på havet. Ved å kritisere en stats lovlige stans av ulovlig opptreden på havet, undergraver utenriksdepartementet en viktig forutsetning for norsk sjøfart og internasjonal handel.

MIFF mener det er en skam at Barth Eide ikke tok avstand fra de norske provokatørene på Estelle også etter at de ble stanset.

Med Israel for fred har over 6200 medlemmer. Organisasjonen samler alle norske venner av Israel uavhengig av tro og livssyn. MIFF driver Nordens største pro-israelske nettsted og har 17 lokalforeninger fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Formålet til organisasjonen har vært det samme siden 1970-tallet: Gjennom saklig og allsidig informasjon om Midtøsten-konflikten, det jødiske folk og dets historie ønsker MIFF å skape en dypere og større sympati for Israel og det jødiske folk.

 

Relaterte artikler:

Stanset da de forsøkte å bryte lovlig sjøblokade

Indirekte arbeid for krig (Jan Benjamin Rødners innlegg i Aftenposten 14. juni 2010)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart