Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Jødisk forstander støtter MIFFs fordømmelse av valg av talere på minnemarkering for deportasjon

Kåre Willoch. (Foto: Høyre, flickr)
Kåre Willoch. (Foto: Høyre, flickr)
- Jeg støtter kritikken som Jan Benjamin Rødner og MIFF har kommet med etter at Kåre Willoch og Audun Lysbakken ble invitert som talere ved minnemarkeringen for jødenes deportasjon fra Bergen, sier Ervin Kohn, leder for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

Søndag ettermiddag gjorde Miff.no kjent at Kåre Willoch og Audun Lysbakken er invitert til å tale i Bergen i forbindelse med markeringen av 70-årsdagen for deportasjon av norske jøder. Valg av talere er opprørende, kommenterte Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

– Kåre Willoch har gjort det han kan for å underminere Israels posisjon i verden og går fryktelig langt i å være israelskritisk. Det er helt i orden at man er kritisk til Israel, men ikke på den ondsinnede måten som Willoch er, sier Rødner til Dagen.

– Dette er et tragisk valg av talere. Her bruker man noen av de mest profilerte anti-israelske samfunnsdebattantene i Norge. Det er en hån mot norske jøder å ta dem med på en minnemarkering for jøder som ble deportert under krigen, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, til Bergens Tidende.

Ervin Kohn, forstander i Det Mosasike Trossamfund i Oslo, stiller seg bak kritikken som kommer fra MIFF.

En jødisk musiker, som tidligere har bidratt med nyskrevne komposisjoner og jødisk bønnelesning på minnemarkeringen, har varslet at han kommer til å holde seg borte fordi Kåre Willoch er invitert som taler.

Også avisen Dagen kritiserer valget av Willoch og Lysbakken på lederplass. Dagen skriver blant annet:

«Arrangørene forsvarer sitt valg av talere med at det dreier seg om en markering mot jødehatet, ikke for eller mot staten Israel. Vi kan forstå intensjonene bak et slikt ønske, men mener likevel arrangørene her har gjort en stor feil.

For jødeutryddelsene under Andre verdenskrig kan nemlig ikke frikobles fra staten Israel. Det var Holocaust som historisk sett var grunnlaget for at jødene fikk sin egen stat. Og det var mangelen på eksistensen av en slik stat som gjorde at nazistenes folkemord på Europas jøder fikk et så fatalt omfang.

Mot en slik bakgrunn blir det selvfølgelig helt feil å invitere to av de personene som fremstår som de største fiendene av Israel i norsk offentlighet til et slikt arrangement.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart