Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Yesh Atids partiliste offentliggjort

Illustrasjon: Skjermdump fra Yesh Atids hjemmesider
Illustrasjon: Skjermdump fra Yesh Atids hjemmesider
"Vi er her for å skape forandring", heter det i valgkampslagordet til Yesh Atid. Søndag offentliggjorde partiet sin valgliste for januars parlamentsvalg.

Knesset-listen toppes naturlig nok av tidligere journalist i Kanal 2 og partileder Yair Lapid. Hans skribentkollega Ofer Shelach fra Yedioth Aharonoth kaprer sjetteplassen.

– Plaktene her bærer slagordet som skal forbindes med Yesh Atids valgkampanje: «Vi er her for å skape forandring». Og vi vil skape forandring fordi vi kan. Den mest fundamentale ting du trenger for å kunne skape endring er troen på at det er mulig – og vi vil få det til å skje, sa Lapid rett etter at listen hans var offentliggjort.

I likhet med Arbeiderpartiet blir det ferske partiets agenda i valgkampen sosiale spørsmål.

Rabbiner på andreplass
– Det mest interessante er at en meningsmåling som ble publisert denne uken, viste at to-tredjedeler av israelske foreldre sa at de ikke bryr seg om barna forlater landet. Det er forstyrrende, mener partilederen, som gir sosialpolitikken skylden for dette.

Fra 2. til og med 5. plass på listen finner vi følgende kandidater:

– 2: Rabbiner Shai Piron
– 3: Ordfører i Herzliyah, Yael German
– 4: Ordfører i Dimona, Meir Cohen
– 5: Tidligere Shin Bet-sjef Ya’akov Peri

«Lederløse» Shas
Søndag sparket også det religiøse regjeringspartiet Shas offisielt i gang sin valgkamp. På grunn av en intern lederstrid har Shas-bevegelsens religiøse leder Ovadia Josef bestemt at tre personer skal dele ledervervet i partiet: Aryeh Deri, Eli Yishai og Ariel Atias. Et problem som har oppstått i kjølvannet av dette, er at Den israelske valgkomiteen kun godtar et navn på toppen av partilisten.

Shas er derfor – på papiret – lederløse, inntil de blir enige om rekkefølgen for de tre partilederne på stemmeseddelen. I Israel er det, i motsetning til i Norge, kun ett samlet valgdistrikt. Dermed kan ikke lederne oppta førsteplassene på valglistene i ulike fylker/distrikter, slik politikere gjør hos oss.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart