Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Danny Ayalon kommer til Norge for å holde foredrag på Oslo Symposium 2013. (Foto: Eric Haynes)
Danny Ayalon kommer til Norge for å holde foredrag på Oslo Symposium 2013. (Foto: Eric Haynes)

Ayalon kommer på Oslo Symposium

28. februar deltar Israels viseutenriksminister Danny Ayalon på Oslo Symposium 2013. Også Israels ambassadør Naim Araidi kommer.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Oslo Symposium er en konferanse som fokuserer på kristne verdispørsmål i Norge og internasjonalt, og arrangeres hvert valgår. Konferansen ble arrangert for første gang for to år siden.

For MIFFs medlemmer er det nok temabolken torsdag 28. februar – «Israel, antisemittisme, demokrati» – som vekker særlig interesse. Blant foredragsholderne er Israels ambassadør i Oslo, Naim Araidi, professor Moshe Sharon, tidligere rådgiver av statsminister Menachem Begin og Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred.

På kveldssamlingen samme dag skal Kåre Kristiansens minnepris deles ut. Også i denne bolken får du med deg spennende talere. Forstander for Det mosaiske trossamfund i Oslo, Ervin Kohn skal holde foredrag for de frammøtte. Men det største trekkplasteret for norske Israel-venner er nok Danny Ayalon, avtroppende viseutenriksminister i Israel.

Ayalon ble valgt til Knesset for Israel Beiteinu-partiet i 2009, men var ikke kandidat ved årets valg. Han har tjenestegjort som Israels ambassadør i Washington (2002-2006). Samme året som han gav seg ble han sjef for Nefesh B’Nefesh, en organisasjon som arbeider for å bringe nord-amerikanske og engelskspråklige jøder hjem til Israel.

Oslo Symposium arrangeres av Kristenfolket, i samarbeid med Den internasjonale kristne ambassade i Jerusalem (IKAJ) og Norge IDAG.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart