Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To nye magasin med fokus på Israel

Første utgave av nyhetsmagasinet Essensielt har et stort intervju med Hanne Nabintu Herland. Hun sier blant annet at Hamas-charteret er "en katalog over illiberal, anti-demokratisk og minoritetsfiendtlig tankegang".
Første utgave av nyhetsmagasinet Essensielt har et stort intervju med Hanne Nabintu Herland. Hun sier blant annet at Hamas-charteret er "en katalog over illiberal, anti-demokratisk og minoritetsfiendtlig tankegang".
To nye magasin med en klar Israel-vennlig profil melder seg omtrent på samme tid. Avishuset Dagen utgir det internasjonale magasinet Israel Today på norsk. Nyhetsmagasinet Essensielt debuterer i Narvesen-hyllene med en hyllest av Tel Aviv som reisemål.

Israel Today er et internasjonalt magasin som utgis av messianske jøder i Israel. Ifølge utgiverne skal det ha 80.000 lesere i 80 forskjellige land. Denne måneden utga avishuset Dagen sin første norske utgave av magasinet. Fra før utgis det på engelsk, tysk, nederlandsk og sør-koreansk.

 

Essensielt om Israel

Essensielt er et nytt norsk magasin, med den tidligere VG-journalisten Morten Aasbø som redaktør. «Et fritt og uavhengig konservativt nyhetsmagasin», heter det i tittelhodet på forsiden. Aasbø forteller også at bladet har en klar Israel-vennlig profil. Dette viser seg også gjennom flere av artiklene i bladets 122 sider.

Den første utgaven har en åtte siders reportasje om Tel Aviv som reisemål. Den israelske storbyen blir omtalt som «frihetens høyborg i et Midtøsten stadig mer preget av islamisme og diktatur». Magasinet setter også fokus på den vanskelige situasjonen for kristne på Gaza-stripen.

Essensielt har også plass for satire. Her sparker bladet mot SVs stortingsrepresentant Hallgeir Langeland, som de lar gå i skyene over israelske overflygninger av Sør-Norge på ruten mellom Tel Aviv og New York. Essensielt lar blant annet følgende hjertesukk komme fra Langeland: Sionistiske fly over Berge Furres vakre Finnøy, blir veldig tungt å svelge!

– Når det gjelder å boikotte israelske fly, har vi mye å lære av både iranerne og saudiaraberne som for lengst har stengt sine luftrom for sionistflyene, sier Lars Akerhaug, som presenteres i satiren som «VGs Midtøsten-ekspert».

– Tidligere har det vært venstresiden og sosialistavisene som har hatt enerett på satire, sier Aasbø. Han vil ta igjen med samme mynt.

Det kan også nevnes at Hallgrim Berg, sekretær i MIFF Hallingdal, er blant de faste spaltistene i Essensielt.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart