Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Første utgave av nyhetsmagasinet Essensielt har et stort intervju med Hanne Nabintu Herland. Hun sier blant annet at Hamas-charteret er "en katalog over illiberal, anti-demokratisk og minoritetsfiendtlig tankegang".
Første utgave av nyhetsmagasinet Essensielt har et stort intervju med Hanne Nabintu Herland. Hun sier blant annet at Hamas-charteret er "en katalog over illiberal, anti-demokratisk og minoritetsfiendtlig tankegang".

To nye magasin med fokus på Israel

To nye magasin med en klar Israel-vennlig profil melder seg omtrent på samme tid. Avishuset Dagen utgir det internasjonale magasinet Israel Today på norsk. Nyhetsmagasinet Essensielt debuterer i Narvesen-hyllene med en hyllest av Tel Aviv som reisemål.

Israel Today er et internasjonalt magasin som utgis av messianske jøder i Israel. Ifølge utgiverne skal det ha 80.000 lesere i 80 forskjellige land. Denne måneden utga avishuset Dagen sin første norske utgave av magasinet. Fra før utgis det på engelsk, tysk, nederlandsk og sør-koreansk.

 

Essensielt om Israel

Essensielt er et nytt norsk magasin, med den tidligere VG-journalisten Morten Aasbø som redaktør. «Et fritt og uavhengig konservativt nyhetsmagasin», heter det i tittelhodet på forsiden. Aasbø forteller også at bladet har en klar Israel-vennlig profil. Dette viser seg også gjennom flere av artiklene i bladets 122 sider.

Den første utgaven har en åtte siders reportasje om Tel Aviv som reisemål. Den israelske storbyen blir omtalt som «frihetens høyborg i et Midtøsten stadig mer preget av islamisme og diktatur». Magasinet setter også fokus på den vanskelige situasjonen for kristne på Gaza-stripen.

Essensielt har også plass for satire. Her sparker bladet mot SVs stortingsrepresentant Hallgeir Langeland, som de lar gå i skyene over israelske overflygninger av Sør-Norge på ruten mellom Tel Aviv og New York. Essensielt lar blant annet følgende hjertesukk komme fra Langeland: Sionistiske fly over Berge Furres vakre Finnøy, blir veldig tungt å svelge!

– Når det gjelder å boikotte israelske fly, har vi mye å lære av både iranerne og saudiaraberne som for lengst har stengt sine luftrom for sionistflyene, sier Lars Akerhaug, som presenteres i satiren som «VGs Midtøsten-ekspert».

– Tidligere har det vært venstresiden og sosialistavisene som har hatt enerett på satire, sier Aasbø. Han vil ta igjen med samme mynt.

Det kan også nevnes at Hallgrim Berg, sekretær i MIFF Hallingdal, er blant de faste spaltistene i Essensielt.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart