Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Akershus Reiselivsråd fjernet karikaturer

Skjermdump fra http://www.akershus.com/no/se-og-gjore/museer-og-gallerier/ 30. mai 2013.
Skjermdump fra http://www.akershus.com/no/se-og-gjore/museer-og-gallerier/ 30. mai 2013.
I forrige uke lå det ute en karikaturtegning som sammenligner Israel med Adolf Hitler på nettsidene til Akershus Reiselivsråd. Etter mailreaksjon fra MIFFere, ble illustrasjonen byttet ut.

Torsdag 30. mai mottok MIFF et tips om hovedillustrasjonen på nettsiden for informasjon om museer og gallerier til Akershus Reiselivsråd. På siden var det lagt ut tre karikaturer som tidligere er trykket i norske aviser. To tegninger angikk karikaturstriden i 2006, en selvkritikk mot Norge og en honnør (?) til Danmark.

Den siste tegningen framstiller et ansikt, som umiskjennelig skal være Adolf Hitler. Formen på luggen er ikke til å ta feil av. Øynene er to blå davidsstjerner og den karakteristiske barten er dannet av en stridsvogn.

 

Rask reaksjon

Da Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, delte bildet på Facebook, ble det rask reaksjon fra flere MIFF-medlemmer og andre. Akershus Reiselivsråd ble kontaktet på e-post av flere, og illustrasjonene ble fjernet i løpet av kort tid.

Akershus Reiselivsråd svarte slik til de som sendte inn e-post:

«Takk for din tilbakemelding og jeg beklager at du føler deg støtt av dette. Bildet er hentet fra en utstilling om ytringsfrihet vist på Avistegnernes Hus i Drøbak. Drøbak har på initiativ av Avistegnernes Hus også fått status som friby for forfulgte avistegnere.

Bildet er ment som en illustrasjon på ytringsfrihet og kunst, det at du føler at dette er upassende gjør at vi selvsagt vil endre bildebruken. Vår oppgave er ikke å skape diskusjon men å vise bredden av det Akershus har å by på hvor da denne type utstiller er noe av det finnes.

Bildet vil bli byttet i løpet av kort tid og nok en gang takk for din tilbakemelding.»

Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk kan være et eksempel, konteksten tatt i betrakning, på hvordan antisemittisme manifesterer seg med hensyn til staten Israel, heter det i EUs arbeidsdefinisjon på antisemittisme. Adolf Hitler var øverst ansvarlig for utryddelse av seks millioner jøder under andre verdenskrig.

Akershus Reiselivsråd skal ha ros for raskt å ha fjernet gammelt grums, tidligere trykket i norsk avis, fra sine nettsider. På Avistegnernes Hus i Drøbak får vi håpe karikaturen blir presentert som eksempel på farlig propaganda som hører fortiden til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart