Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hvorfor takket du ikke nei til å møte disse, Tarik?

Tarik Elyounoussi (Foto: Wikipedia)
Tarik Elyounoussi (Foto: Wikipedia)
Vi gir deg listen over nasjoner med et solid demokratisk underskudd, som Tarik Elyounoussi ikke har hatt etiske kvaler med å spille fotball i.

Den norske A-landslags- og Rosenborg-spilleren Tarik Elyounoussi sa denne uken at dersom det hadde vært aktuelt for ham å spille en fotballturnering i Israel, så ville han vurdert å boikotte den.

– Da vet jeg hvordan folk reagerer. Fotballbaner bombes. Barn drepes. Det blir helt feil. Fotball skal være gøy. Fotball er frihet. Tar du bort det, blir folk lei seg. Og det gjør jeg også. Derfor ville jeg aldri spilt fotballkamp i et land som Israel. Jeg kunne ikke klart det, spille fotball i et land der et barn ikke får lov, sa Tarik.

Kommentaren kom på bakgrunn av at Norges U21-gutter er på plass i Israel, for å spille EM. Siden Norge har nektet asylsøkere å spille organisert ligafotball i Norge, skrev miff.no at det kan bli problematisk for Elyounoussi å fortsette sin karriere på Rosenborg og for Norge.

For det første er det en logisk kortslutning å ville boikotte et internasjonalt fotballarrangement i Israel, med tanke på hvilke ikke akkurat «frihetselskende» nasjoner som tidligere har vært vertskap.

For det andre har Elyounoussi aldri takket nei tidligere, til å spille landslagsfotball i utlandet. Det får oss til å grave i hans «landslagsarkiv» for å se hvilke andre nasjoner han har møtt på bortebane med sin samvittighet i behold, fra han debuterte mot Uruguay på Ullevaal i 2008.

Bortekamper som Tarik Elyounoussi har spilt:

Ukraina – Norge, 19.11.2008 og 06.02.2013
Rosenborg-spillerens «bortebanedebutt» var mot et land der politiske opposisjonelle blir ulovlig fengslet, journalister trues på livet og fanger blir torturert.

Thailand – Norge, 18.01.2012
Kidnapping av parlamentsmedlemmer er så vanlig at flesteparten av dem har egne private sikkerhetsstyrker. Landet har en svært begrenset ytringsfrihet. Omfattende korrupsjon.

Sør-Afrika – Norge, 08.01.2013
Apartheid-tiden er heldigvis over. Men president Jacob Zuma beskyldes for omfattende korrupsjon og hevder at menn som har sex med jomfruer blir kvitt HIV og AIDS. Politisk opposisjon blir i stadig større grad undertrykket. De statlige og de mange private politistyrkene praktiserer tortur.

Zambia – Norge, 12.01.2013
Opposisjonen, samt lesbiske og homofile, undertrykkes, ytringsfriheten og pressefriheten er svært begrenset. Omfattende korrupsjon.

Albania – Norge, 07.06.2013
Politivold og -tortur er vanlig. Lesbiske og homofile sine rettigheter er svært begrenset. Under kommunismen la myndighetene beslag på en rekke eiendommer, som tidligere tilhørte religiøse institusjoner. De fleste av disse er ikke blitt gitt tilbake.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart