Fredag 14. juni sender MIFF en beklagelse til Kunnskapsdepartementet og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
Fredag 14. juni sender MIFF en beklagelse til Kunnskapsdepartementet og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Unnskyld, Kristin!

Med Israel for fred beklager at Kunnskapsdepartementets brevark ble brukt i en satire av Kristin Halvorsens Israel-boikott. Vi er glad for at ministeren ikke vil ha noen boikott av israelsk høyteknologi, slik at Google Maps og andre tjenester fortsatt kan benyttes i norsk skole.

Onsdag 12. juni publiserte Miff.no en politisk satire mot kunnskapsminister Kristin Halvorsen og hennes boikott av Israel. Ville det bli innført boikott av Google i norsk skole etter at nettgiganten kjøpte den israelske online karttjenesten Waze for over 7 milliarder kroner?

Det typiske for den politiske satiren som virkemiddel, er at den tar virkeligheten ut til sin ekstreme, men logiske konsekvens. Dessverre var det noen som leste en overskrift raskt og ikke fikk med seg at meldingen om Google-boikotten var en satire. MIFF burde kommunisert dette tydeligere fra første stund, især på Facebook.

Satire fortjener alle som bruker krav om boikott av Israel som et mobbeverktøy i politikken. Men i ettertid innser MIFF at bruken av Kunnskapsdepartementets logo og brevark var et overtramp. Fredag 14. juni sender vi derfor følgende brev til kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Unnskyld, Kristin!

Kan du tilgi at vi misbrukte Kunnskapsdepartementets brevark til satire av din Israel-boikott?

12. juni 2013 publiserte Med Israel for fred (MIFF) et satirebrev med Kunnskapsdepartementets logo på miff.no. Vi hadde lagt inn mange tegn som viste at dette var ment som satire, og ikke noe departementalt brev. Men vi forstår at denne bruken av departementets brevark var et overtramp. Det beklager vi sterkt. Brevet er fjernet fra nettet, og en forklaring er lagt inn i den opprinnelige artikkelen.

Vi er glade for at kunnskapsminister Kristin Halvorsen ikke vil ha noen boikott av israelsk høyteknologi, slik at Google Maps og andre tjenester fortsatt kan benyttes i norsk skole.

Med vennlig hilsen,

Morten Fjell Rasmussen, styreleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

Se brevet her.

Her kan du se det opprinnelige satirebrevet. Klikk for å se større versjon. Teksten i satirebrevet er gjengitt i sin helhet her.

Det opprinnelige satirebrevet hadde en rekke tegn på at dette ikke var et departementalt brev. Likevel var departements logo benyttet, og dette var et overtramp.
Det opprinnelige satirebrevet hadde en rekke tegn på at dette ikke var et departementalt brev. Likevel var departements logo benyttet, og dette var et overtramp.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart