Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nekter å svare på MIFFs kritikk

Skjermdump fra Verdidebatt.no, et innlegg som også stod på trykk i Vårt Land lørdag 28. september.
Skjermdump fra Verdidebatt.no, et innlegg som også stod på trykk i Vårt Land lørdag 28. september.
Kirkens Nødhjelp og Mellomkirkelig Råd nekter å svare på MIFFs kritikk av Kirkeuka, påpeker debattredaktør Johannes Morken i Vårt Land.

19. september publiserte MIFF en kritisk analyse av program og innhold i «Den internasjonale Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». I etterkant ble MIFFs kritikk løftet frem i flere aviser, og saken ble diskutert i Kirkerådet. Der fikk Mellomkirkelig Råd kritikk for sine politiserte bønner mot Israel.

Lørdag 28. september forteller debattredaktør Johannes Morken i Vårt Land at noen av hovedaktørene i Kirkeuka er lite villige til å svare på MIFFs kritikk. Vi gjengir siste del av Morkens artikkel:

«MIFF har kritisert Den norske kyrkja og Kirkens Nødhjelp også tidlegare. Eg tek ikkje stilling til kritikken. Men eg har, også denne gongen, utfordra dei to til å svare i avisa og på verdidebatt.no. Mellomkyrkjeleg Råd har kome med eit kort svar i avisa. Dei vik unna kritikken og snakkar om bøn. Kirkens Nødhjelp vil ikkje kommentere med eit einaste ord.

Norske kyrkjemiljø snakkar høgt om kor viktig det er med religiøs dialog for at det skal bli fred mellom Israel og palestinarane. Den norske kyrkja har jamvel lånt ut ein prost til dialogen i Jerusalem. Men korleis i all verda skal ein tru på fred mellom Israel og palestinarane når Mellomkyrkjeleg Råd og Kirkens Nødhjelp ikkje vil snakke med Med Israel For Fred her heime?

Dei kan snakke om «fastlåste posisjonar» og «faktafeil» og «misforståingar» aldri så mykje, slik dei gjer når eg ber dei svare. Dersom ein berre skal snakke med folk som har same fakta som ein sjølv og ikkje misforstår noko, blir det ikkje mange å snakke med, i alle fall ikkje i Jerusalem.

Er det slik at Kirkens Nødhjelp vik unna – for å få så lite støy blant gjevarane som råd? Det er lite haldbart. Kirkens Nødhjelp gøymer seg når kritikken kjem. Meiner organisasjonen såleis at dialog ikkje er svaret på alt?»

 

  • Hvorfor tror du Kirkens Nødhjelp og Mellomkirkelig Råd ikke svarer? Skriv din mening i kommentarfeltet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart