Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nettavisen gjengir MIFFs regjeringspresentasjon

Det singler av knust glass i glasshuset når Mads Gilbert snakker om "ubalansert partiskhet".
Det singler av knust glass i glasshuset når Mads Gilbert snakker om "ubalansert partiskhet".
Nettavisen lar Mads Gilbert rase mot det han kaller "partiskhet" hos Israel-vennlige statsråder. Når Gilbert snakker om ubalanse og partiskhet kan man høre det single i glass fra Tromsø til Oslo.

Da regjeringen ble presentert 16. oktober publiserte MIFF en artikkel hvor de mest Israel-vennlige statsrådene og statssekretærene ble presentert. Flere av de nye statsrådene har i forrige stortingsperiode vært medlemmer av Israels venner på Stortinget.

Nettavisen omtaler MIFFs presentasjon i en artikkel 17. oktober. Journalist Thomas Paust gjengir fra intervju med Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

«Det er veldig fint at toppolitikere som har et vennskapelig forhold til Israel, nå kommer i posisjon i regjeringen. Vårt ønske er at det blir flere politikere, også i andre partier, som forstår betydningen av å ha et nært og godt forhold til Israel.»

Paust gjengir også Gaza-lege Mads Gilbert.

«Solberg og Jensen må rydde opp når det gjelder ubalansert partiskhet blant ministerne. Jeg mener at dersom disse ministerne opprettholder sitt medlemskap i Israels venner på Stortinget eller i Med Israel for Fred, så er det etter min mening en trussel mot den nåværende regjeringsplattformen. Og det er klart at dette er en trussel mot Norges sentrale rolle i giverlandsgruppen, og det vil nok i høyeste grad merkes i den israelske regjeringen.»

Når Gilbert snakker om «ubalansert partiskhet» kan man høre det lang vei når det singler av knust glass fra glasshuset oppe i Tromsø. Er det ikke mindre enn én uke siden Gilbert ga nesten én million kroner til Palestinakomiteen? Var Gilbert noen gang bekymret for alle i den utgående regjeringen som var medlem av Palestinakomiteen eller hadde vært medlem av Palestinas venner på Stortinget?

MIFF påpekte til Nettavisen at Israels venner på Stortinget, som navnet antyder, bare er for parlamentarikere i nasjonalforsamlingen. Gilbert trenger ikke å bekymre seg for at statsrådene fortsetter som medlemmer av denne interessegruppen. Det finnes slike interessegrupper på Stortinget for flere andre land enn Israel.

Det er å håpe at Gilbert får rett, at den israelske regjeringen merker enn ny holdning fra den norske regjeringen.

– Det var en slagside og ensidighet som gikk på bekostning av Israel i den rødgrønne regjeringen. Når de borgerlige varsler en mer balansert Midtøsten-politikk, så kan vi vente en justering til Israels fordel, avslutter Myrland til Nettavisen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart