Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det singler av knust glass i glasshuset når Mads Gilbert snakker om "ubalansert partiskhet".
Det singler av knust glass i glasshuset når Mads Gilbert snakker om "ubalansert partiskhet".

Nettavisen gjengir MIFFs regjeringspresentasjon

Nettavisen lar Mads Gilbert rase mot det han kaller "partiskhet" hos Israel-vennlige statsråder. Når Gilbert snakker om ubalanse og partiskhet kan man høre det single i glass fra Tromsø til Oslo.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Da regjeringen ble presentert 16. oktober publiserte MIFF en artikkel hvor de mest Israel-vennlige statsrådene og statssekretærene ble presentert. Flere av de nye statsrådene har i forrige stortingsperiode vært medlemmer av Israels venner på Stortinget.

Nettavisen omtaler MIFFs presentasjon i en artikkel 17. oktober. Journalist Thomas Paust gjengir fra intervju med Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

«Det er veldig fint at toppolitikere som har et vennskapelig forhold til Israel, nå kommer i posisjon i regjeringen. Vårt ønske er at det blir flere politikere, også i andre partier, som forstår betydningen av å ha et nært og godt forhold til Israel.»

Paust gjengir også Gaza-lege Mads Gilbert.

«Solberg og Jensen må rydde opp når det gjelder ubalansert partiskhet blant ministerne. Jeg mener at dersom disse ministerne opprettholder sitt medlemskap i Israels venner på Stortinget eller i Med Israel for Fred, så er det etter min mening en trussel mot den nåværende regjeringsplattformen. Og det er klart at dette er en trussel mot Norges sentrale rolle i giverlandsgruppen, og det vil nok i høyeste grad merkes i den israelske regjeringen.»

Når Gilbert snakker om «ubalansert partiskhet» kan man høre det lang vei når det singler av knust glass fra glasshuset oppe i Tromsø. Er det ikke mindre enn én uke siden Gilbert ga nesten én million kroner til Palestinakomiteen? Var Gilbert noen gang bekymret for alle i den utgående regjeringen som var medlem av Palestinakomiteen eller hadde vært medlem av Palestinas venner på Stortinget?

MIFF påpekte til Nettavisen at Israels venner på Stortinget, som navnet antyder, bare er for parlamentarikere i nasjonalforsamlingen. Gilbert trenger ikke å bekymre seg for at statsrådene fortsetter som medlemmer av denne interessegruppen. Det finnes slike interessegrupper på Stortinget for flere andre land enn Israel.

Det er å håpe at Gilbert får rett, at den israelske regjeringen merker enn ny holdning fra den norske regjeringen.

– Det var en slagside og ensidighet som gikk på bekostning av Israel i den rødgrønne regjeringen. Når de borgerlige varsler en mer balansert Midtøsten-politikk, så kan vi vente en justering til Israels fordel, avslutter Myrland til Nettavisen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart