Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Israels ambassadør roser Espen Barth Eide

Israels ambassadør gratulerer Norge med ny regjering, og takker samtidig Espen Barth Eide som var utenriksminister de siste 13 månedene i den rødgrønne regjeringen. Se også Klassekampens intervju med MIFFs styreleder.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

– Jeg ønsker å gratulere den nye regjeringen og det norske folk med et vellykket og fredelig regjeringsskifte, sier ambassadør Naim Araidi i en uttalelse til Nettavisen. Ambassadøren understreker at Israel har vennlige relasjoner til Norge som land, uavhengig av sammensetningen i regjeringen.

Espen Barth Eide (Ap), som gikk av som utenriksminister på onsdag, får takk av ambassadøren.

– Vi har gode venner i den forrige regjeringen, og jeg må spesielt fremheve den veldig gode dialogen vi hadde med den forrige utenriksministeren Barth Eide, som besøkte Israel to ganger i løpet av det siste året. I våre møter hadde utenriksminister Barth Eide en hyggelig, pragmatisk og positiv innstilling, sier Araidi.

Da Barth Eide gikk av skrev MIFF en artikkel som oppsummerte hans 13 måneder som utenriksminister. «I mange Israel-venners øyne overgikk Barth Eide sin forgjenger Jonas Gahr Støre mange hakk,» skrev MIFF.

Ambassadøren er fornøyd med å ha en rekke Israel-vennlige statsråder i den nye blåblå-regjeringen. MIFFs opplisting av Israel-vennene i regjeringen har vekket interesse fra en rekke medier de siste to dagene. Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, er intervjuet av Nettavisen, nyhetsbyrået NTB (fullversjon i VG, kortversjon i Fædrelandsvennen), Finansavisen, Norge IDAG og radiokanalen Nytt Liv Media. MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er intervjuet av Klassekampen.

Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.
Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart