Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israels ambassadør roser Espen Barth Eide

Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israels ambassadør gratulerer Norge med ny regjering, og takker samtidig Espen Barth Eide som var utenriksminister de siste 13 månedene i den rødgrønne regjeringen. Se også Klassekampens intervju med MIFFs styreleder.

– Jeg ønsker å gratulere den nye regjeringen og det norske folk med et vellykket og fredelig regjeringsskifte, sier ambassadør Naim Araidi i en uttalelse til Nettavisen. Ambassadøren understreker at Israel har vennlige relasjoner til Norge som land, uavhengig av sammensetningen i regjeringen.

Espen Barth Eide (Ap), som gikk av som utenriksminister på onsdag, får takk av ambassadøren.

– Vi har gode venner i den forrige regjeringen, og jeg må spesielt fremheve den veldig gode dialogen vi hadde med den forrige utenriksministeren Barth Eide, som besøkte Israel to ganger i løpet av det siste året. I våre møter hadde utenriksminister Barth Eide en hyggelig, pragmatisk og positiv innstilling, sier Araidi.

Da Barth Eide gikk av skrev MIFF en artikkel som oppsummerte hans 13 måneder som utenriksminister. «I mange Israel-venners øyne overgikk Barth Eide sin forgjenger Jonas Gahr Støre mange hakk,» skrev MIFF.

Ambassadøren er fornøyd med å ha en rekke Israel-vennlige statsråder i den nye blåblå-regjeringen. MIFFs opplisting av Israel-vennene i regjeringen har vekket interesse fra en rekke medier de siste to dagene. Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, er intervjuet av Nettavisen, nyhetsbyrået NTB (fullversjon i VG, kortversjon i Fædrelandsvennen), Finansavisen, Norge IDAG og radiokanalen Nytt Liv Media. MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er intervjuet av Klassekampen.

Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.
Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart