Ola Borten Moe (SP) var olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen fra mars 2011 til oktober 2013. (Foto: Senterpartiet / Flickr.com)
Ola Borten Moe (SP) var olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen fra mars 2011 til oktober 2013. (Foto: Senterpartiet / Flickr.com)

Mobiliserer til norsk-israelsk oljesamarbeid

I dag og i morgen samles norske og israelske aktører innen oljeindustrien til konferanse i Stavanger. Nylig avgått olje- og energiminister Ola Borten Moe deltar på konferansen. Nestlederen i Senterpartiet har ønske om å øke samarbeidet med Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel energy conference arrangeres av næringsutviklingsorganisasjonen Greater Stavanger, Israels ambassade i Norge og Norsk-Israelsk Handelskammer. Den har til formål å presentere samarbeidsmuligheter mellom de to landene innen petroleumsindustrien. Bortimot 20 sentrale israelske selskaper vil møte norske selskaper innen oljeindustrien. Programmet består både av foredrag og av møter mellom mulige fremtidige forretningspartnere.

 

Borten Moe vil ha økt samarbeid

I formiddag står blant andre tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe på talerstolen. Han besøkte Israel i vår som statsråd, og ser på deltakelsen som en naturlig oppfølging av besøket. I motsetning til andre i den rødgrønne samarbeidskonstellasjonen han var en del av inntil i høst, tar han til orde for økt norsk samarbeid med Israel.

– Jeg ser for meg et samarbeid mellom Norge og Israel når det gjelder energi, og det er et betydelig rom for forbedringer, sier han til avisen Dagen.

Andre foredragsholdere er Niv Morag, som er Business Development Manager i The Israel Export & International Cooperation Institute, og Alexander Varshavsky, som har ansvaret for petroleumsvirksomhet i departementet for nasjonal infrastruktur. Israels ambassadør Naim Araidi, direktør Jan Soppeland i Greater Stavanger, og regionaldirektør Håkon Skretting i Norwegian Oil and Gas Partners deltar også.

 

Vil bane vei for gjensidig samarbeid

Bakgrunnen for konferansen er at de store funnene av gass utenfor kysten av Israel har etablert et behov i Israel for å tilegne seg utenlandsk kunnskap og teknologi. I tillegg er det også en økende interesse i den israelske industrien for å presentere sine innovative teknologier i energisektoren. Mens Norge siden oppdagelsen av olje på 1960-tallet har utviklet seg til å bli verdensledende i energiteknologi, har Israel kortere erfaring på dette området. Israel er imidlertid i spissen når det gjelder utvikling innen høyteknologi og innovasjon, rangert først i verden i antall nyetableringer per innbygger, og tredje i antall patenter per hode.

”Konferansearrangørene mener at denne unike situasjonen baner vei både for omfattende involvering av norske selskaper i Israel, og for tilføring av israelsk teknologi til den norske energisektoren. Det er håp om at denne viktige konferansen vil bidra til begge deler”, skriver Norsk-Israelsk Handelskammer på sine nettsider.

 

Reaksjoner i forkant

Konferansen har skapt reaksjoner i forkant, og søndag kom lokalpolitikere fra AP, SV og Rødt med en pressemelding der de oppfordrer til boikott av konferansen, ifølge Rogalands Avis.

Palestinakomiteen har varslet at de vil stille opp utenfor lokalet, Måltidets Hus, og dele ut løpesedler like før konferansen starter.

 

MIFF er til stede, og vil rapportere fra konferansen på våre nettsider i løpet av dagen.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart