Utsnitt fra forsiden og baksiden av invitasjonen som er sendt ut av Norsk Tipping til kommisjonærene.
Utsnitt fra forsiden og baksiden av invitasjonen som er sendt ut av Norsk Tipping til kommisjonærene.

Statlig selskap arrangerer tur til «verdens eneste jødiske stat»

Et heleid statlig aksjeselskap tilbyr i mars sine nære samarbeidspartnere gruppetur til Israel - "verdens eneste jødiske stat". Dette er kanskje varsel om en ny tid, hvor det er grønt lys for bilateralt samarbeid med Israel helt fra toppen.

Fra 18. til 24. mars tilbyr Norsk Tipping en gruppetur for sine kommisjonærer til Tel Aviv, Jaffa, Dødehavet, Masada og Jerusalem. Deltakerne skal også besøke Betlehem som kontrolleres av de palestinske selvstyremyndighetene.

I presentasjonen av turen skriver Norsk Tipping:

«Vi besøker et lite, men helt spesielt land! Israel ligger i den subtropiske klimasonen og har variert natur. Som land og folk har Israel en historie helt tilbake til oldtiden. Den moderne staten Israel ble opprettet i 1948. Det bor ca 8 millioner i landet. Israel har en sammensatt befolkning knyttet til den politiske utviklingen i landet. Tre fjerdedeler er jøder og en fjerdedel arabere. Israel er verdens eneste jødiske stat.»

 

Programmet

Første hele dag på turen får deltakerne tilbringe i Tel Aviv og Jaffa. «Tel Aviv er kalt Israels New York og er kåret til en av de beste utelivsbyene i verden,» heter det i programmet.

Andre dag går turen til Dødehavet og Masada, som presenteres som den private festningen til Herodes. «Senere ble dette stedet base for en gruppe jøder som gjorde opprør mot de romerske okkupantene av Israel.»

Tredje dag får kommisjonærene presentasjon av spillselskapene Mifal Hapais Israel National Lottery og TOTO (The Israel Sports Betting Board) i Jerusalem. Den faglige utvekslingen følges av besøk i Yad Vashem, Oljeberget og Getsemane.

Fjerde dag står historiske minner i fokus, i Jerusalems gamleby og Betlehem.

Femte dag går turen til Israel Museum, «som er rangert som et av verdens beste kunst- og arkeologiske museer».

 

Grønt lys fra toppen

Norsk Tipping arrangerer flere slike turer for sine kommisjonærer hvert år. Ifølge invitasjonen som Miff.no har fått tilgang til, går det turer både til England og Spania i 2014.

«Formålet med våre kommisjonær-turer er å invitere kommisjonærer og lokalinnehavere (Multix og Belago) på tur med faglig, opplevelsesrikt og sosialt samvær, hvor vi bygger relasjoner mellom selskapet og kommisjonærene,» heter det i invitasjonen.

Norsk Tipping AS er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. I oktober kom det en ny politisk ledelse i departementet, blant annet med statssekretær Knut Olav Åmås. I 2009, da han var debattredaktør i Aftenposten, skrev han: «[Det er] bemerkelsesverdig lite kultursamarbeid og akademisk utveksling [med Israel]. Norsk kultur-, forsknings- og utdanningspolitikk bør få som mål å utvide kontakten med israelske kunstnere og akademikere kraftig.»

Norsk Tipping er godt i gang.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart