Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

AUFs løgnfulle julehilsen

MIFF har lagt inn noen snakkebobler og en rettelse i AUFs juleillustrasjon.
MIFF har lagt inn noen snakkebobler og en rettelse i AUFs juleillustrasjon.
Norges største ungdomsparti bruker illustrasjon av den israelske beskyttelsesmuren i Betlehems-området i sin julehilsen til medlemmer. MIFFs snakkebobler til vismennene (bildet) slår litt tilbake mot AUF.

Fredag 20. desember publiserte Arbeiderpartiets Ungdomsfylking (AUF) en hilsen med ønske om god jul til medlemmer og samarbeidspartnere. Julehilsenens illustrasjonsbilde var illustrert med bilde av tre vise menn som blir hindret i å komme inn til Jesus-barnet i Betlehem av en høy betongmur. Bildefilen har navnet «riv muren tre vise menn».

Det er ikke noe nytt at AUF ønsker den israelske sikkerhetsbarrieren på Vestbredden revet. AUF ser ikke ut til å bry seg det minste om at denne barrieren har reddet livet til utallige vise menn og gravide jødiske kvinner. Etter at barrieren ble påbegynt, ble antallet israelere drept i terrorangrep halvert år for år. Israelske myndigheter valgte å bygge mur i områder hvor jødiske bydeler var utsatt for beskytning, og i tettbebygde områder hvor man ønsket å beslaglegge minst mulig landområder. Ellers består barrierens trasé, over 90 prosent, av sikkerhetsgjerde med grøfter og veier.

Når AUF kobler sin politiske kamp mot muren til en kristen julehøytid, føyer de seg (forhåpentligvis uvitende!) inn i en århundrelang kristen tradisjon med intensiverte angrep mot jøder og jødiske interesser i forbindelse med kristne høytider.

Situasjonen som bildet hevder å beskrive, er i tillegg fullstendig usann.

Den norsk-israelske turistguiden Elin Clausen Elkouby forklarer på Facebook at det ikke er noen slags problem verken for vise eller uvise menn å komme fra Jerusalem til Betlehem.

«Det er jo positivt at AUF viser at de er bekymret for hvorvidt de vise menn ville ha greid å komme seg inn i Betlehem! Ettersom de først var hos Herodes i Jerusalem, ville de ha tatt hovedveien sørover i strak linje og kommet til hovedporten inn til Betlehem. Der kunne de fortsette rett inn uten noen form for kontroll av pass eller bagasje… Det er ved utreise fra Betlehem at folk blir heftet i passkontroll og undersøkelser. Vi har ikke noen tilfeller av at jøder har tatt seg inn i palestinsk styrte områder i den hensikt å sprenge seg selv og andre i lufta, men vi kan vise til mange tilfeller av det motsatte. Jeg går ut i fra at AUF, med en slik positiv holdning til folks ve og vel, forstår at det derfor er nødvendig med kontroll. De vise menn ville nok ikke ha blitt heftet nevneverdig ved utreise heller ettersom de er turister. De ville ha blitt ønsket god tur videre med ønske om et godt opphold i Israel.»

Flere hundretusen jødiske israelere har de siste generasjonene flyktet fra land som de vise menn kan ha kommet fra til Betlehem for to tusen år siden. I løpet av de siste 70 årene er nærmere én million jøder blitt jaget og presset ut av arabiske land.

I 1948 var det 135.000 jøder i Irak. I dag er det 5 (fem!) jøder tilbake.

De siste ti årene har hundretusenvis av kristne rømt fra Irak. De få som er igjen beskytter seg også bak murer og gjerder, slik jødene gjør i Israel.

AUFs politiske kamp mot muren er svært betenkelig i seg selv, når man vet hvilke positive konsekvenser den har hatt for å redusere konfliktnivået. At de skaper løgnbilder og kobler kampen til historier fra Det nye testamentet, og dermed gir kritikken religiøse overtoner, er forkastelig.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart