Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

AUFere tok gruppefoto foran helteportrettet av dømt terrorist

AUFs delegasjon foran portrettet av Marwan Barghouti, en Fatah-leder dømt for terror. (Foto: Skjermdump fra AUFs Facebook-side)
AUFs delegasjon foran portrettet av Marwan Barghouti, en Fatah-leder dømt for terror. (Foto: Skjermdump fra AUFs Facebook-side)
En delegasjon fra ungdomspartiet AUF har vært på studietur på Vestbredden. AUF-lederne stilte stolt opp foran et portrett av Marwan Barghouti. Han er funnet skyldig og dømt for sin rolle i fem drap, inkludert angrepet på en sjømat-restaurant i Tel Aviv 5. mars 2002 hvor tre sivile ble drept.

Syv ledere og ansatte i AUF har nylig vært på studietur til Israel og de PA-kontrollerte områdene på Vestbredden. Delegasjonen besto av nestleder Åsmund Aukrust, generalsekretær Marianne Wilhelmsen, sentralstyremedlem Ida Ødegaard, nestleder i AUF Oslo Didrik André Beck, leder i AUF Troms Tor-Martin Torbergsen, leder i AUF Hordaland Linn Kristin Engø og ansatt på AUF sentralt, Kristoffer Nyborg, meldte AUFs nettside 6. februar.

I dag har AUF publisert bilder fra turen på sin offisielle Facebook-side, i albumet «AUF i Palestina».

Bildene sier mer enn tusen ord om AUFs tilnærming til Israel.

Her er blant annet bilder fra Yasser Arafats mausoleum, NRKs journalist Odd Karsten Tveit som orienterer delegasjonen, besøk hos palestinsk gruppe som omtaler sikkerhetsbarrieren som apartheid-mur og kart som lyver. (Hvordan kartene lyver kan du lese forklaring på her.)

Det kanskje mest talende bildet, er gruppebildet de har tatt foran helteportrettet av Marwan Barghouti. Bildet er sannsynligvis tatt under delegasjonens besøk hos Fatah Youth Movement (FYM), som Barghouti var med å grunnlegge. FYM er en søsterorganisasjon for AUF som de «den siste tiden har fått et tettere samarbeid med», forteller Åsmund Aukrust, nestleder i AUF.

Hvem er så Barghouti?

I mai 2004 ble Barghouti funnet skyldig i flere terrorangrep og drap på fem israelere, inkludert terrorangrepet mot sjømatrestauranten i Tel Aviv 5. mars 2002. I juni utmålte distriktsdomstolen i Tel Aviv straffen på fem livstidsdommer. Dommen slår fast at Barghouti handlet på direkte ordre fra Yasser Arafat.

Barghouti ble i august 2009 valgt som medlem av Fatahs sentralkomité, til tross for at han har sittet fengslet i Israel siden 2002.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart