Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Sandra sørget for motvekt til Willoch

Faksmile fra Romerikes Blad 14. mars 2014.
Faksmile fra Romerikes Blad 14. mars 2014.
Romerikes Blad skriver i dag om Sandra Kim Eldevik som sørget for å få MIFF-foredrag på Jessheim videregående skole etter åtte år med anti-israelske foredragsholdere.

«Etter åtte år med vekt på palestinerne sak, mente Sandra det var på tide å få inn andre stemmer,» skriver Romerikes Blad i dag. MIFF-medlem Sandra Kim Eldevik foreslo i høst å få et foredrag fra Med Israel for fred (MIFF) inn i faget «politikk og menneskerettigheter».

– Jeg følte at jeg bidro til at folk kunne se ting fra en ny side og håper initiativet kan føre til en bra tradisjon, sier Sandra til avisen.

Lærer Sven Fredrik Eriksen sier det er «fullt mulig» at MIFF kan komme til å bli invitert igjen. Han forteller at skolen tidligere har hatt besøk av Kåre Willoch, Hilde Henriksen Waage og Nils A. Butenschøn. Hvis du klikker på navnene kan du lese en rekke artikler med MIFFs kritikk av disse.

MIFF har skrevet om Sandras innsats tidligere i artikkelen Slik kommer israelernes stemme inn i norsk skoler. Også på Hamar Katedralskole hadde det vært flere år med ensidighet i foredrag om Midtøsten før MIFF besøkte skolen 5. mars.

 

MIFFs replikk til Romerikes Blad

MIFF har sendt følgende replikk til Romerikes Blad etter artikkelen.

 

Hva MIFF står for

Takk til Romerikes Blad som fredag 14. mars satte fokus på det ensidige utvalget eksterne foredragsholdere som har vært på Jessheim videregående skole de siste åtte årene. Takk også til eleven Sandra Kim Eldevik som sørget for å få undertegnede inn som foredragsholder på skolen i høst.

La meg kommentere to påstander lærer Sven Fredrik Eriksen kommer med til RB.

«Nå er ikke [Hilde Henriksen] Waage og [Nils A.] Butenschøn offisielle talspersoner for palestinerne.» Dette er akademikere som gjennom flere tiår aldri har vært redde for å avsløre sin partiskhet og åpent frontet sine anti-israelske holdninger. Butenschøn skrev på 1980-tallet at opprettelsen av staten Israel har skapt kanskje det største moralske dilemmaet i vår tid. Det vitner om fullstendig mangel på global oversikt eller grunnleggende feilinnstilt moralsk kompass. Med Israel for freds kritikk av Waages «forskning» er tilgjengelig på miff.no.

«MIFF sier selv at de står for den israelske regjeringens syn,» hevder Eriksen.

Det blir i beste fall upresist. Her er hva MIFF selv sier om saken: «Vi tar utgangspunkt i hva folk flest i Israel (de store gruppene) mener. Vår oppgave er å forklare til folk som forstår norsk hvordan israelere flest tenker. Vår oppgave er altså ikke å mene så mye, men å formidle israelernes syn (de største gruppene, og ikke minst Israels lovlig valgte regjering).»

Siden Israel er et demokrati, vil de ulike stemmene i regjeringen ofte ha et flertall av befolkningen bak seg. I tillegg er det en aktiv, fri og kritisk opposisjon. MIFF søker å formidle stemmene til alle disse gruppene gjennom våre informasjonskanaler.

Våre 6700 medlemmer mener dette er ytterst viktig, siden de store norske mediene svikter i å formidle disse synspunktene. Vi gleder oss til å komme tilbake til Jessheim vgs.

 

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred (MIFF)

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart