Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Skjermdump fra Aftenposten.no 4. april 2014.
Skjermdump fra Aftenposten.no 4. april 2014.

Religionsprofessor ved UiO kritiserer akademisk boikott av Israel

Religionsprofessor Torkel Brekke ved Universitetet i Oslo mener de som vil ha boikott av Israel "har mistet gangsynet". "Hvis man vil boikotte Israel og samtidig være konsekvent, sitter man igjen med Island og Sverige," sier Brekke til Aftenposten.

I forrige uke deltok noen israelske akademikere fra Tel Aviv University på en konferanse ved Universitetet i Oslo. Gunvor Mejdell, professor i Midtøsten- og Afrika-studier protesterte mot dette i en e-post som ble sendt til flere ansatte på UiO, skriver Aftenposten i dag.

Det var professorene Torkel Brekke og Lutz Eberhard Edzard som hadde invitert israelerne. Hensikten med besøket var å legge til rette for framtidig utveksling av lærere og studenter.

– På UiO har vi ingen som underviser i jødedommen, og her mener jeg universitetet har sviktet sitt samfunnsansvar. Målet med samarbeidet er at vi får besøk av gjesteprofessorer som kan undervise i jødisk tenkning, og at vi etter hvert får en fast stilling på området, sier Brekke til avisen.

Professoren avviser bestemt noen akademisk boikott av Israel.

– Hvis vi skulle boikottet Israel på grunn av politikk, må også en lang rekke andre land boikottes. Både India og Sri Lanka har store menneskerettighetsproblemer, men jeg kan ikke slutte å jobbe med individer og institusjoner der. Hvis man vil boikotte Israel og samtidig være konsekvent, sitter man igjen med Island og Sverige, sier Brekke.

Aftenposten gjengir også flere akademikere som ønsker boikott av Israel.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart