Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Møt opp på Slottplassen i Oslo til velkomstseremonien som begynner kl. 10.00. Husk å møte i god tid og følg politiets anvisninger!
Møt opp på Slottplassen i Oslo til velkomstseremonien som begynner kl. 10.00. Husk å møte i god tid og følg politiets anvisninger!

Møt fram på Slottsplassen for å ønske Israels president velkommen!

Mandag 12. mai fra kl. 10 er det offisiell velkomstseremoni for Israels president Shimon Peres på Slottsplassen. Ta med flagg og mange venner, og møt fram for å vise det israelske folk vårt vennskap! Vær svært tidlig ute for å få god plass. Les oppdatert info i artikkelen!

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den offisielle velkomstseremonien under statsbesøket til president Shimon Peres vil finne sted mandag 12. mai kl. 10.00 på Slottsplassen i Oslo.

MIFF oppmuntrer flest mulig til å stille opp, og husk å ta med norske og israelske flagg!

Flere av Israels største aviser og tv-stasjoner følger president Peres under statsbesøket. Her har vi en god anledning til å vise israelerne at de har mange venner i Norge!

MIFF oppmuntrer flest mulig medlemmer til å møte fram ved Garde-hytta allerede kl. 09.15. Kom gjerne inn i Slottsplassen fra hjørnet ved Litteraturhuset.

Om du ikke får plass oppe på Slottsplassen kan du ønske bilkortesjen med presidenten velkommen på vei opp til Slottsplassen. Følg politiets anvisninger for hvor du kan ta oppstilling.

 

Garden forbereder seg

Velkomstseremonier på Slottsplassen under statsbesøk foregår med stor pomp og prakt. Hans Majestet Kongens Garde har de siste ukene øvd på mottakelsen av Peres. To gardister i Musikk- og drillkontingenten har beskrevet hvordan seremonien vil bli avviklet i en bloggartikkel:

«Paradekompaniet (2. Gardekompani) inspireres først av gardesjefen, oberstløytnant Øie, deretter av H.M. Kong Harald, og til slutt av Israels president Shimon Peres. Det er en høytidelig seremoni hvor musikktroppen spiller nasjonalsanger, signaler og inspeksjonsmusikk. Seremonien varer i ca en time, før vi marsjerer tilbake til festningsplassen og nasjonalmonumentet, hvor det vil foregå kransenedleggelse.»

 

MIFF til slottet

Shimon Peres vil under besøket blant annet møte stortingspresident Olemic Thommessen og statsminister Erna Solberg. Det vil bli arrangert en pressekonferanse etter møtet med statsministeren. President Peres vil også holde et foredrag på Det Norske Nobel Institutt, meldte Utenriksdepartementet i en pressemelding i forrige uke.

MIFFs grunnlegger Jan Benjamin Rødner og MIFFs daglig leder Conrad Myrland er invitert til gallamiddag på slottet med Israels president Shimon Peres mandag 12. mai.

MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er invitert til lunsj som regjeringen avholder til ære for Peres tirsdag 13. mai.

For å få et inntrykk av stemningen på Slottsplassen under statsbesøk, se denne 2 minutters videoen fra statsbesøket til Finlands president i oktober 2012.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart