Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Protestene mot propagandaeksamen vokser i styrke

Skjermdump fra nettsiden til Agderposten 2. juni 2014.
Skjermdump fra nettsiden til Agderposten 2. juni 2014.
Unge Høyre i Aust-Agder mener årets norskeksamen bidrar til antisemittisme, melder Agderposten. Fædrelandsvennen og Vårt Land skrev om protestene i helgen.

Som vi meldte allerede 29. mai har MIFFs kritikk av Utdanningsdirektoratets norskeksamen 28. mai skapt en enorm tilstrømning til miff.no. På kvelden 2. juni passerte den første hovedartikkelen 50.000 visninger. I løpet av fem døgn har denne artikkelen alene hatt like mange visninger som antallet besøk MIFF kan regne med å få på nettsiden i en normalmåned. Også artiklene hvor vi gjengir elevreaksjoner, forslag til fasitløsning og lekkasjer fra eksamensbesvarelser har fått tusenvis av besøk.

Etter at stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) torsdag sendte spørsmål til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre), har saken også blitt omtalt i flere andre medier.

Fædrelandsvennen hadde en helside lørdag 31. mai.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) mener elevene i videregående skole har fått en eksamensoppgave med altfor ensidig kritikk av Israel. Han mener det kan føre til jødehat, skriver Fædrelandsvennen.

Søndag 1. juni var saken toppsak på nettsidene til Vårt Land. Avisen gjengir en av MIFFs tidlige konklusjoner om eksamensoppgaven: «Når Utdanningsdirektoratet gjengir fra Gilbert, uten et eneste ord som kan forklare israelernes versjon, gjør de seg til nyttige idioter for Rødt-politikerens anti-zionistiske kampanje.»

Mandag 2. juni melder Agderposten at Aust-Agder Unge Høyre også er sterkt kritisk til eksamensoppgaven. Fylkesleder Haagen Poppe er selv avgangselev og avla eksamen 28. mai.

– Da jeg fikk eksamen tidlig på morgenen, slo det meg med en gang at den var ensidig og hadde lite bakgrunnsinformasjon om konflikten. Det norske mediebildet er preget av en stor andel propalestinske saker, som i sin tur har bidratt til at antisemittisme er blitt et stort og økende problem, sier Poppe til Agderposten.

Sammen med fylkesstyret i ungdomspartiet har han skrevet en klage til partikollega og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Poppe påpeker at eksamensarket er blant årets mest leste tekster blant norsk ungdom.

– Kunnskap om Midtøsten-konflikten var ikke noen del av oppgaven. Det var kun en tekstanalyse av to antiisraelske tekster, uten bakgrunnsinformasjon. Når du gjentatte ganger får slikt servert gjennom media, og også i eksamensoppgaven, er det med å bidra til antisemittisme, sier Poppe til Agderposten.

Han mener direktoratet har tatt et «ubevisst standpunkt i Midtøsten-konflikten» gjennom eksamensteksten.

Ifølge meldinger i sosiale medier er det titalls personer som har sendt sine protester til Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet.

Tirsdag 3. juni blir MIFFs offisielle klage på eksamenen offentliggjort.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart