Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Har Vibeke Løkkeberg grunnlag for å kritisere Israel for denne terroren, når bildet også er publisert i Irak med anklager mot shia-myndighetene?
Har Vibeke Løkkeberg grunnlag for å kritisere Israel for denne terroren, når bildet også er publisert i Irak med anklager mot shia-myndighetene?

Vibeke Løkkeberg deler resirkulerte bilder

Tidlig i konflikten påpekte BBC hvordan bilder av døde fra Syria og Irak blir resirkulert av Hamas-tilhengere. Også Vibeke Løkkeberg, regissøren fra Gazas tårer, ser ut til å være ukritisk når hun på bakgrunn av groteske bilder anklager Israel for terror.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

25. juli ble Vibeke Løkkebergs film Gazas tårer igjen vist på NRK 2. Budskapet i filmen er klart: Allah må straffe jødene! Hver gang NRK viser filmen bærer de ved til jødehatets bål i Norge.

Vibeke Løkkeberg, filmens regissør, har naturlig nok vært svært aktiv på Facebook de siste dagene i forbindelse med konflikten i Gaza og filmvisningen. Mye tyder på at hun er blitt offer for mange av de falske Gaza-bildene som florerer på nettet, slik BBC meldte allerede 8. juli.

 

Eksempel 1

24. juli publiserte Løkkeberg følgende groteske bilde:

Vi merker oss at TV2s utenriksmedarbeider Fredrik Græsvik har trykket «liker» på bildet. Av kommentarfeltet er det tydelig hvem Vibeke Løkkeberg (og Græsvik?) mener står bak terroren.

Det er imidlertid minst ett problem her.

Bildet er til forveksling nøyaktig likt dette bildet.

Bildet ble tilsynelatende publisert 13. juli 2014 av en irakisk gruppe. Den arabiske teksten sier:

«Forferdelig forbrytelse utført mot uskyldige sivile liv av milits tilknyttet Maliki-regjeringen i den grønne sonen, i Zayouna-distriktet i hovedstaden, Bagdad.»

Gruppen som har publisert bildet er tilsynelatende en sunni-nasjonalistisk gruppe i opposisjon til den shia-dominerte irakiske regjeringen.

Israels bakkeoperasjon på Gaza-stripen startet 17. juli, fire dager etter at bildet ble publisert i Irak. MIFF vurderer sannsynligheten for at bildet er tatt på Gaza-stripen som ekstremt lav. Løkkeberg og Græsvik har litt research og dokumentasjon å gjøre før de kan heve pekefingeren og anklage Israel for terror.

 

Eksempel 2

Dette er dessverre ikke det eneste eksemplet på at Løkkeberg ukritisk deler bilder med ukjent eller uklart opphav.

26. juli delte Løkkeberg dette bildet uten noen mer kommentar, men det er tydelig at hennes venner mener å vite at også dette har Israel ansvaret for.

Er dette fra Gaza i 2014? Er dette fra Gaza i det hele tatt? Dette bildet er blant annet publisert på et syrisk nettsted 12. november 2012.

Heller ikke i dette tilfellet kan MIFF med sikkerhet fastslå opphavet til bildet, men er det da egnet til å svinge pisken over Israel?

 

Eksempel 3

Det slutter ikke med dette. 17. juli publiserte Løkkeberg følgende bilde:

Dette bildet, hvor hun så tydelig legger ansvaret på Israel, må vel være fra Gaza-stripen?

Nei.

Ifølge en artikkel på nettsiden alhurra.com, er dette bildet fra nyhetsbyrået AFP og tatt i Aleppo i Syria. Alhurra.com er gjennom en stiftelse finansiert av amerikanske myndigheter.

Løkkeberg har tidligere vist at hun er villig til å renvaske de blodige hendene til Hamas og deres nazi-inspirerte ideologi i Gazas tårer. Også i filmen fra 2010 kom det kritikk om bildemanipulasjon. Facebook-aktiviteten i juli 2014 viser at Løkkeberg ikke nødvendigvis har lært så mye av kritikken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart