Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Du bør støtte Israel fordi landet gir et stort positiv bidrag til verden

Good Country-rangeringens land som gir størst positivt bidrag til verden innenfor vitenskap og teknologi relativt til brutto nasjonalprodukt. (Skjermdump goodcountry.org)
Good Country-rangeringens land som gir størst positivt bidrag til verden innenfor vitenskap og teknologi relativt til brutto nasjonalprodukt. (Skjermdump goodcountry.org)
Hvorfor støtte Israel? – Fordi Israels forskning, høyteknologi og utviklingshjelp gir et enormt stort positivt bidrag til verden. På «Good Country Index» ligger Israel på femteplass i verden i vitenskap og teknologi. Til sammenligning ligger Norge på 40. plass.

I sommer lanserte den britiske konsulenten og rådgiveren Simon Anholt en ny rangering han kaller «The Good Country Index».  Ideen er enkel: Rangeringen måler hvordan hvert enkelt land bidrar til det felles beste for menneskeheten, og trekker fra det som blir ansatt for å være negativ effekt.

Rangeringen er basert på en rekke indikatortall under delkategoriene

 • Vitenskap og teknologi
 • Kultur
 • Internasjonal fred og sikkerhet
 • Verdensorden
 • Planeten og klima
 • Rikdom og likestilling
 • Helse og velvære

Israel kommer på 37. plass av totalt 125 land på hovedrangeringen som oppsummerer alle delkategorier. Norge kommer på 8. plass.

Det er imidlertid én delkategori hvor forholdet mellom Israel og Norge snus fullstendig på hodet. I delkategorien vitenskap og teknologi kommer Israel på 5. plass, foran Sveits og Finland. Norge kommer på 40. plass, bak Jordan og foran Russland.

Alle de fem indikatortallene for vitenskap og teknologi er relativ til brutto nasjonalprodukt:

 • Antall utenlandske studenter
 • Eksport av vitenskapelige tidsskrifter, journaler og aviser
 • Antall artikler publisert i internasjonale journaler
 • Antall Nobel-pris vinnere
 • Antall internasjonale patentsøknader

Israels sterke resultat på den globale rangeringen bekrefter det pro-israelske talspersoner har sagt i en årrekke: Gjennom forskning og utvikling på medisin, jordbruk og høyteknologi med mer, bidrar Israel til verdens beste langt, langt utover det folketallet eller brutto nasjonalprodukt tilsier.

Israelske myndigheter deler israelsk ekspertise med utviklingsland gjennom bistandsorganisasjonen Mashav. Ellers blir svært mye teknologi og kompetanse delt med verden gjennom israeleres bidrag i internasjonale selskap og internasjonale forskningssamarbeid. I desember 2013 skrev for eksempel MIFF om hvordan en israelsk bistandsorganisasjon hadde forsynt over en halv million afrikanere med solenergi.

Du kan høre Anholt presentere hvorfor og hvordan han har laget rangeringen i et 18 minutters foredrag for Ted Talks.

Israels imponerende resultater har kommet til tross for at landet de siste 30 årene har hatt klart høyest prosentvis befolkningsøkning av alle vestlige land.

 

Relaterte artikler:

– Israel nærmer seg Silicon Valley

– Israel er i ferd med å nærme seg nivået til Silicon Valley innen høyteknologisk utvikling, sa Jens Jorde da han holdt foredrag på MIFFs landsmøte i juni 2014.08.19

 

Technion sjette best i verden

Kun fem universiteter i verden er bedre på entreprenørskap og innovasjon enn Technion-universitetet i Haifa, viser en ny undersøkelse.

 

Israelerne scorer høyt i lykke

På en ny rangering av verdens mest lykkelige innbyggere kommer israelerne på 11. plass, like bak Australia (10) og foran land som USA (17), Storbritannia (22) og Tyskland (26).


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

 1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart