Flertallet i Grorud bydelsutvalg opprettholder vedtaket om boikott av Israel selv om det er både ulovlig og ugyldig. (Foto: Grorud Foto)
Flertallet i Grorud bydelsutvalg opprettholder vedtaket om boikott av Israel selv om det er både ulovlig og ugyldig. (Foto: Grorud Foto)

Flertallet i Grorud opprettholdt ugyldig vedtak

Kommuner og fylker i Norge kan ikke drive egen utenrikspolitikk. Det kan heller ikke bydelsutvalg. Det bryr ikke flertallet i Grorud seg om. I går kveld vedtok de nok en gang boikott av Israel i ren trass.

I september vedtok et flertall i Grorud bydelsutvalg boikott av Israel. Seks av åtte Ap-representanter, SV, Rødt og én uavhengig gjorde vedtak som ifølge Utenriksdepartementet «er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen».

I møtet i bydelsutvalget torsdag 13. november varslet bydelsdirektør Marit Jansen at vedtaket er blitt anket til Oslo kommune. Bystyret har gjort vedtak som erklærer alle vedtak om boikott av Israel eller andre stater «ugyldige», skriver lokalavisen Groruddalen.

– Bydelsdirektøren er av den oppfatning av at vedtak om å oppfordre bydelens administrasjon og tjenestesteder til å unngå innkjøp av varer produsert i Israel ligger utenfor bydelsutvalgets myndighetsområde, skrev bydelsdirektør Marit Jansen i saksframlegget til møtet.

I møtet ga bydelsdirektøren mulighet til bydelsutvalget å trekke vedtaket. Men nei, med 9 mot 5 stemmer ble boikottvedtaket opprettholdt. Det er som MIFF skrev i september:

Kan de sverte Israel, er folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen ikke mer verdt enn papiret det er skrevet på.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart