Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flertallet i Grorud opprettholdt ugyldig vedtak

Flertallet i Grorud bydelsutvalg opprettholder vedtaket om boikott av Israel selv om det er både ulovlig og ugyldig. (Foto: Grorud Foto)
Flertallet i Grorud bydelsutvalg opprettholder vedtaket om boikott av Israel selv om det er både ulovlig og ugyldig. (Foto: Grorud Foto)
Kommuner og fylker i Norge kan ikke drive egen utenrikspolitikk. Det kan heller ikke bydelsutvalg. Det bryr ikke flertallet i Grorud seg om. I går kveld vedtok de nok en gang boikott av Israel i ren trass.

I september vedtok et flertall i Grorud bydelsutvalg boikott av Israel. Seks av åtte Ap-representanter, SV, Rødt og én uavhengig gjorde vedtak som ifølge Utenriksdepartementet «er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen».

I møtet i bydelsutvalget torsdag 13. november varslet bydelsdirektør Marit Jansen at vedtaket er blitt anket til Oslo kommune. Bystyret har gjort vedtak som erklærer alle vedtak om boikott av Israel eller andre stater «ugyldige», skriver lokalavisen Groruddalen.

– Bydelsdirektøren er av den oppfatning av at vedtak om å oppfordre bydelens administrasjon og tjenestesteder til å unngå innkjøp av varer produsert i Israel ligger utenfor bydelsutvalgets myndighetsområde, skrev bydelsdirektør Marit Jansen i saksframlegget til møtet.

I møtet ga bydelsdirektøren mulighet til bydelsutvalget å trekke vedtaket. Men nei, med 9 mot 5 stemmer ble boikottvedtaket opprettholdt. Det er som MIFF skrev i september:

Kan de sverte Israel, er folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen ikke mer verdt enn papiret det er skrevet på.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart