Skjermdump fra Dagbladet 14. november 2014.
Skjermdump fra Dagbladet 14. november 2014.

Mads Gilbert er ikke utestengt på livstid

Israel avviste innreise for Mads Gilbert på grunn av sikkerhetsrisiko. Så vokste fjæra. Den norske ambassade rapporterte at det var permanent, og i norske medier ble det livstid. - Men han er ikke utestengt på livstid, sier George Deek, Israels viseambassadør i Norge.

Mads Gilbert ble i høst nektet innreise til Gaza gjennom en israelsk grensestasjon av sikkerhetsgrunner. Dette er en vurdering som ble tatt av israelske sikkerhetsmyndigheter, «og har ikke noe å gjøre med Gilberts anti-israelske og antisemittiske uttalelser», heter det i en melding fra COGAT – den israelske myndigheten som koordinerer kontakten med palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen.

Ifølge den norske ambassaden i Tel Aviv skal Israel ha gitt Gilbert «permanent» innreiseforbud til Gaza gjennom israelske grensestasjoner. Dette blir avvist av Israels viseambassadør i Norge George Deek.

– Han er ikke utestengt på «livstid», men på ubestemt tid. Siden det er snakk om sikkerhet, vil han være utestengt så lenge det er en sikkerhetstrussel, sier Deek. Han vil ikke si noe mer om hva som ligger bak avgjørelsen, men sier det ikke har noe å gjøre med hans uttalelser, men på grunn av «annen aktivitet».

I en pressemelding fra den israelske ambassaden i Oslo fredag formiddag heter det:

«Vi beklager den kyniske, men ikke overraskende, bruken Mads Gilbert gjør av media for å fremme sin politiske agenda. I mange år har Gilbert politisert humanitært arbeid, og gjentatte ganger demonisert Israel ved å publisere ufunderte anklager. Når det er sagt, er ikke avgjørelsen knyttet til Gilberts medisinske eller politiske aktivitet, men ene og alene av sikkerhetsårsaker.»

 

MIFF i norske medier

Dagbladet har i dag intervjuet MIFFs leder Conrad Myrland om saken. Norske Israel-venner synes det er forståelig at landet utestenger den norske legen fra Gaza, rapporterer avisen. Myrland er også intervjuet av NRK Dagsnytt.

– Gilbert ble stanset av Egypt på vei inn til Gaza. Han ble stanset av Israel i sommer, men at han melder dette nå har nok mest med å dra oppmerksomhet til hans nye bok, sa Myrland til NRK.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart