Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)
Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)

SV-topp anklaget Israel for folkemord

SVs ordførerkandidat i Stavanger hevdet at Israel "driver med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket".

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Onsdag 13. mai gjengir Rogalands Avis fra debatten i Stavanger bystyre mandag 11. mai. I forbindelse med behandlingen av årsrapporten til næringsutviklingsselskapet Greater Stavanger gikk SVs bystyremedlem Eirik Faret Sakariassen på talerstolen. Vi gjengir hele det relevante avsnittet fra Rogalands Avis.

«Driver Israel med folkemord?
SVs gruppeleder hadde mer på hjertet. Han mener det er problematisk at Greater Stavanger har interesser i det han omtaler som «uklare jurisdiksjonsforhold» i land som Israel. Det går naturlig nok ikke upåaktet hen hos Israel-vennlige politikere i Frp og KrF. Mats Danielsen mener det er helt vanvittig at SV vil ødelegge tusenvis av eksisterende og potensielle arbeidsplasser, mens Marie Ljones Brekke påpeker at alle forhold er avklart i områdene der Greater Stavanger har interesser. Faret Sakariassen heller bensin på bålet, og påpeker at det ikke sømmer seg for et såkalt demokrati å «drive med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket.» SV-sjefen er nå så langt ute på viddene som det går an å bli, ifølge Ljones Brekke, og får klar beskjed om å lese seg opp på hva et folkemord er.»

Ingenting tyder på at Sakariassen ikke står inne for sitatet. «God oppsummering av mandagens bystyredebatt fra nyhetsredaktør Lasse Hansen i Rogalands Avis,» skriver han på sin offisielle Facebook-side. «Jeg er korrekt gjengitt, ja,» bekrefter han.

Ifølge Wikipedia er Sakariassen nominert som SVs ordførerkandidat ved kommunevalget i 2015.

 

Fakta

Den palestinske befolkningen, araberne som i dag bor på Gaza-stripen, Vestbredden og i Israel har økt med en faktor på ti [10] de siste hundre årene. Til sammenligning er Norges befolkning økt med en faktor på to [2] de siste hundre årene. Befolkningsveksten til palestinerne har ikke blitt redusert, den har heller økt, etter at Israel ble opprettet i 1948 og erobret kontroll over Gaza fra Egypt og Vestbredden fra Jordan i 1967.

Den palestinske befolkningen har økt fra ca. 600.000 til over 6.000.000 de siste hundre år. Marie Ljones Brekke (KrF) traff spikeren på hodet. Det er tydeligvis desperat behov i Stavanger SV for å forstå ordet folkemord.

Å anklage Israel for å «drive med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket» er ikke bare en grov og frastøtende løgn, det er også et farlig budskap som kan ha antisemittisk effekt. Å dra sammenligninger mellom dagens israelske politikk og politikken til nazistene [som nettopp drev folkemord og utsletting av det jødiske folk!] kan manifestere seg som antisemittisme, heter det i en arbeidsdefinisjonen av antisemittisme som tidligere var publisert på nettsiden til European Union Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (EUMC).

Etter replikkvekslingen mellom Ljones Brekke og Faret Sakariassen, gikk Atle Simonsen (FrP) på talerstolen. Han påpekte hvor underlig det er at SV reagerer på Greater Stavangers samarbeid med aktører i Israel, men ikke på samme selskaps samarbeid med aktører i Russland, Saudi-Arabia og Kina.

– Stavanger kommune skal ikke være noen aktør i norsk utenrikspolitikk, slo Simonsen fast. Bystyrerepresentanten er også leder for Fremskrittspartiets Ungdom.

 

Klage til SV?

Dersom du vil klage til SV på ordførerkandidatens grove løgn, send din saklige og vennlige protest til post@sv.no og partileder audun.lysbakken@stortinget.no eller via innlegg på partiets Facebook-side.

Da Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre talte til partilandsmøtet i april, advarte han mot å demonisere israelere og palestinere. Det er tydeligvis stort behov for en slik advarsel også i SV.

 

Oppdatering: Beklager folkemord-anklagen

15. mai skrev Sakariassen på Facebook-profilen sin at han beklaget «ordvalget» folkemord. Han fastholdt likevel en anklage om at Israel driver «systematisk undertrykking».

27. mai ble det publisert et debattinnlegg av Sakariassen på Aftenbladet.no. Han skriver: «I kampens hete kom jeg til å si at staten Israel bedriver folkemord. Bruken av ordet folkemord var feil og usaklig. Det beklager jeg. Det er lett å la seg rive med mer enn hva godt er når man debatterer saker som engasjerer. Denne gangen gikk jeg over streken, og det er selvsagt noe jeg må ta ansvar for.»

Både Facebook-posten og debattinnlegget hans handler i all hovedsak om hans kritikk av meningsmotstanderes utfall i ulike debattfelt på nett. Selv om MIFF ikke har skrevet annet om ham enn denne artikkelen, går han langt i å gi organisasjonen ansvaret for alt hva enkeltpersoner har skrevet i nettdebatter. Han kaller MIFF en ytterliggående gruppe og påstår at MIFF «ikke ønsker opplyst debatt, men fremmer hatske omtaler av alle kritikere». Han hevder MIFF ikke modererer nettdebatten på egne sider, noe som selvsagt ikke medfører riktighet.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart