Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

SV-topp anklaget Israel for folkemord

Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)
Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)
SVs ordførerkandidat i Stavanger hevdet at Israel "driver med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket".

Onsdag 13. mai gjengir Rogalands Avis fra debatten i Stavanger bystyre mandag 11. mai. I forbindelse med behandlingen av årsrapporten til næringsutviklingsselskapet Greater Stavanger gikk SVs bystyremedlem Eirik Faret Sakariassen på talerstolen. Vi gjengir hele det relevante avsnittet fra Rogalands Avis.

«Driver Israel med folkemord?
SVs gruppeleder hadde mer på hjertet. Han mener det er problematisk at Greater Stavanger har interesser i det han omtaler som «uklare jurisdiksjonsforhold» i land som Israel. Det går naturlig nok ikke upåaktet hen hos Israel-vennlige politikere i Frp og KrF. Mats Danielsen mener det er helt vanvittig at SV vil ødelegge tusenvis av eksisterende og potensielle arbeidsplasser, mens Marie Ljones Brekke påpeker at alle forhold er avklart i områdene der Greater Stavanger har interesser. Faret Sakariassen heller bensin på bålet, og påpeker at det ikke sømmer seg for et såkalt demokrati å «drive med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket.» SV-sjefen er nå så langt ute på viddene som det går an å bli, ifølge Ljones Brekke, og får klar beskjed om å lese seg opp på hva et folkemord er.»

Ingenting tyder på at Sakariassen ikke står inne for sitatet. «God oppsummering av mandagens bystyredebatt fra nyhetsredaktør Lasse Hansen i Rogalands Avis,» skriver han på sin offisielle Facebook-side. «Jeg er korrekt gjengitt, ja,» bekrefter han.

Ifølge Wikipedia er Sakariassen nominert som SVs ordførerkandidat ved kommunevalget i 2015.

 

Fakta

Den palestinske befolkningen, araberne som i dag bor på Gaza-stripen, Vestbredden og i Israel har økt med en faktor på ti [10] de siste hundre årene. Til sammenligning er Norges befolkning økt med en faktor på to [2] de siste hundre årene. Befolkningsveksten til palestinerne har ikke blitt redusert, den har heller økt, etter at Israel ble opprettet i 1948 og erobret kontroll over Gaza fra Egypt og Vestbredden fra Jordan i 1967.

Den palestinske befolkningen har økt fra ca. 600.000 til over 6.000.000 de siste hundre år. Marie Ljones Brekke (KrF) traff spikeren på hodet. Det er tydeligvis desperat behov i Stavanger SV for å forstå ordet folkemord.

Å anklage Israel for å «drive med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket» er ikke bare en grov og frastøtende løgn, det er også et farlig budskap som kan ha antisemittisk effekt. Å dra sammenligninger mellom dagens israelske politikk og politikken til nazistene [som nettopp drev folkemord og utsletting av det jødiske folk!] kan manifestere seg som antisemittisme, heter det i en arbeidsdefinisjonen av antisemittisme som tidligere var publisert på nettsiden til European Union Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (EUMC).

Etter replikkvekslingen mellom Ljones Brekke og Faret Sakariassen, gikk Atle Simonsen (FrP) på talerstolen. Han påpekte hvor underlig det er at SV reagerer på Greater Stavangers samarbeid med aktører i Israel, men ikke på samme selskaps samarbeid med aktører i Russland, Saudi-Arabia og Kina.

– Stavanger kommune skal ikke være noen aktør i norsk utenrikspolitikk, slo Simonsen fast. Bystyrerepresentanten er også leder for Fremskrittspartiets Ungdom.

 

Klage til SV?

Dersom du vil klage til SV på ordførerkandidatens grove løgn, send din saklige og vennlige protest til post@sv.no og partileder audun.lysbakken@stortinget.no eller via innlegg på partiets Facebook-side.

Da Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre talte til partilandsmøtet i april, advarte han mot å demonisere israelere og palestinere. Det er tydeligvis stort behov for en slik advarsel også i SV.

 

Oppdatering: Beklager folkemord-anklagen

15. mai skrev Sakariassen på Facebook-profilen sin at han beklaget «ordvalget» folkemord. Han fastholdt likevel en anklage om at Israel driver «systematisk undertrykking».

27. mai ble det publisert et debattinnlegg av Sakariassen på Aftenbladet.no. Han skriver: «I kampens hete kom jeg til å si at staten Israel bedriver folkemord. Bruken av ordet folkemord var feil og usaklig. Det beklager jeg. Det er lett å la seg rive med mer enn hva godt er når man debatterer saker som engasjerer. Denne gangen gikk jeg over streken, og det er selvsagt noe jeg må ta ansvar for.»

Både Facebook-posten og debattinnlegget hans handler i all hovedsak om hans kritikk av meningsmotstanderes utfall i ulike debattfelt på nett. Selv om MIFF ikke har skrevet annet om ham enn denne artikkelen, går han langt i å gi organisasjonen ansvaret for alt hva enkeltpersoner har skrevet i nettdebatter. Han kaller MIFF en ytterliggående gruppe og påstår at MIFF «ikke ønsker opplyst debatt, men fremmer hatske omtaler av alle kritikere». Han hevder MIFF ikke modererer nettdebatten på egne sider, noe som selvsagt ikke medfører riktighet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart