Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ultra-ortodokse ber ved Vestmuren på en sabbat. (Foto: Javier Corbo, flickr.com)
Ultra-ortodokse ber ved Vestmuren på en sabbat. (Foto: Javier Corbo, flickr.com)

Nei, dette bildet kan ikke brukes!

Nei, dette bildet kan ikke brukes som illustrasjon på å klage på eksamensresultater!

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En skoleleder fra Nord-Norge ringte til MIFF torsdag 27. juli: «Kan vi bruke et av MIFFs bilder av ‘Klagemuren’ som illustrasjonsbilde til en nettside med informasjon om hvordan man kan klage på eksamen?»

MIFFs svarte: «Jødene kaller muren for Vestmuren, fordi den er den vestlige støttemuren for plassen hvor jødenes tempel stod i oldtiden. Det er ikke slik at jøder klager ved denne muren mer enn folk i andre religioner gjør, de ber. Det er ikke-jøder som har gitt navnet ‘Klagemuren’. Det vil være umusikalsk av en offentlig institusjon å bygge opp under en misvisende framstilling av ‘Klagemuren’.

Skolelederen svarte: «Jeg forstår dine argumenter. Vi bruker ikke bildet.»

Bedre kunnskap om jødedom og jødenes historie i Jerusalem vil beskytte norske lærere fra ubevisst å bygge opp om spottekarikaturer og løgnbilder om jøder. Ikke alle skoleledere ringer til MIFF før de tramper i klaveret. MIFF vil anbefale kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen å trappe opp undervisning i jødedom og jødenes historie i Jerusalem.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart