Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra Dagbladet.no 2. september 2015.
Skjermdump fra Dagbladet.no 2. september 2015.

22. juli hadde ingenting med Israel å gjøre

Vi låner ordene til AUF-leder Mani Hussaini: Det er "horribelt, støtende og skuffende" når noen hevder terrorangrepene 22. juli 2011 skjedde fordi AUF svikter i sin støtte til Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Terroristens motivasjon for å gjennomføre terrorangrepene 22. juli 2011 er godt kjent, både gjennom hans manifest og en omfattende rettssak.

Anders Behring Breivik massakrerte ikke uskyldige i regjeringskvartalet og på Utøya «fordi Norge, og særlig Arbeiderpartiet og AUF, svikter i sin støtte til Israel». Dette skal være påstanden i en ny, konspiratorisk bok som Dagens sjefsredaktør Vebjørn Selbekk advarer mot i en lederartikkel.

Dagbladet har omtalt en ordførerkandidat for Partiet De Kristne som stiller seg bak budskapet om «at Gud tillot 22. juli-angrepene på grunn av Arbeiderpartiet og AUFs Israel-motstand». I en oppfølgersak er ordførerkandidaten avbildet der han holder en MIFF-plakat på en demonstrasjon utenfor Stortinget.

Vi beklager på det sterkeste at MIFFs navn på denne måten er koblet inn. Om noen skulle tro at MIFF er part i denne saken, la det være helt klart: MIFF tar på det sterkeste avstand fra konspirasjonsteorien om at 22. juli-angrepene var knyttet til Israel. De teologiske sidene ved debatten skal vi ikke uttale oss om, men Selbekk bommer nok ikke når han skriver at bokens teologiske resonnementer «ligner mer på vodoo enn på teologi». Den «kristensionistiske» konspirasjonsteoretikeren har ikke noen tillitsverv i MIFF.

– Horribelt, støtende og skuffende, sier Mani Hussaini til Dagbladet. Vi er helt enige med AUF-lederen.

Det er tydeligvis nødvendig å understreke at 22. juli-terroristen ikke gjorde sin forferdelige forbrytelse verken for Israel eller det jødiske folk. Breivik vil gjerne utnytte jødene og deres stat som en alliert i sin kamp for det kristenkulturelle Europa, men i denne kampen er han også klar til å samarbeide med Iran, al-Qaida og andre jihadister. I sitt manifest beskriver han i detalj hvordan samarbeid med jihadister kan gjøre angrep med masseødeleggelsesvåpen mulig mot det han anser som europeiske forrædere, “marxister”.

Breivik ser på venstresiden i Israel og mange amerikanske og europeiske jøder som forrædere. USA har “et betydelig jødisk problem”, skriver han. Slik skriver ingen venn av jødene.

Breivik vil sette Israels hovedstad Jerusalem under “kristen-jødisk administrasjon” og dele byen 50/50 mellom kristne og jøder. Slik skriver ingen sionist vi kjenner.

Breivik hevder å ikke fornekte Holocaust, men mener at det han kaller “Holocaust-religion” er “en ekstremt destruktiv kraft i Europa”. Han mener “Holocaust-religion” legger Europa åpen for islamsk erobring gjennom demografisk krigføring. Slik får de drepte jødene, og alle som minnes nazistenes utryddelsesforsøk på jødene i Europa, skylden for det terroristen ser på som den største fare. Historien har lært jødene i Europa hva de kan vente seg når noen utpeker dem til syndebukker.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart