Lars Gule importerte mini-intifada til Norge. (Foto: Skjermdump fra TV2 Nyhetskanalen)
Lars Gule importerte mini-intifada til Norge. (Foto: Skjermdump fra TV2 Nyhetskanalen)

Når skal Lars Gule brenne bildekk mot våpensalg til Frankrike?

Lars Gule importerte intifada for å protestere mot at norske våpen ”ender opp i land som er i konflikter”.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Noen titalls Israel-boikottere, med førsteamanuensis Lars Gule fra Høgskolen i Oslo og Akershus i spissen, aksjonerte ulovlig foran våpenfabrikken Nammo på Raufoss fredag morgen. Maskerte med Palestina-skjerf brant de bildekk og forsøkte å hindre de ansatte på fabrikken i å komme seg inn på jobb. Gule omtaler stuntet som en ”mini-intifada”.

I et direktesendt innslag på TV2 Nyhetskanalen ble det rapportert at aksjonen var en protest ”mot at Nammo indirekte og direkte selger våpen til Israel”, hovedsakelig via Nammos amerikanske datterselskap. Da han ble intervjuet på direkten, fikk Gule spørsmål om hva de ville oppnå. Han svarte:

– Vi vil sette søkelys på det norske våpensamarbeidet med Israel. Det ønsker vi en slutt på, i tråd med norske retningslinjer om at norske våpen ikke skal ende opp i land som er i konflikter, og det er Israel. Her mener vi at de norske prinsippene er gode og at de må følges.

 

Hvorfor er bare Israel problematisk?

Gules anliggende er altså at norske våpen ikke skal ende opp i ”land som er i konflikter”. Da er det svært besynderlig at det er akkurat Israel han vil ha slutt på samhandelen med. Blant alle landene Norge selger våpen til i langt større omfang, har nemlig svært mange vært ”i konflikter” de siste årene. I 2014 gikk 80 prosent av norsk våpeneksport til NATO-land, ifølge SSB. Hele 45 prosent av det norske våpensalget det året gikk til USA. Er ikke USA og NATO involvert i konflikter? Er det ikke sannsynlig at norskproduserte våpen eller våpendeler har blitt benyttet i krigshandlinger i Afghanistan eller Libya de siste årene? Kan det ikke til og med hende at sivile afghanere og libyere har blitt drept ved hjelp av de norskproduserte produktene?

Når vil vi få se Gule og intifada-vennene hans brenne bildekk i protest mot Frankrike, Polen, Canada eller USA? Eller for den saks skyld Sverige? Selv om Sverige ikke er NATO-medlem, har landet deltatt med styrker i Libya. Sverige er et av landene Norge selger mest våpen til, ifølge SSBs oversikt. Norge har jo dessuten også selv deltatt i disse konfliktene.

Hvorfor er Gules eneste kritikk mot norsk våpenindustri at noen våpendeler fra Raufoss havner i Israel via et amerikansk datterselskap?

 

Norske fabrikker selger våpen til mange land i konflikter

Listen over land Norge har solgt våpen til de siste årene, slutter ikke med NATO-landene. Ifølge regjeringens rapport om våpeneksport fra Norge i 2012 handler norske våpenfabrikker også med land som Sør-Korea, Tyrkia, Thailand, Sør-Afrika, De forente arabiske emirater, Qatar, Kuwait, Malaysia, Jordan, Japan, India og Egypt. Slik vi leser internasjonale nyhetsrapporter, er de fleste av disse landene enten involvert i væpnet konflikt med ulike separatistgrupper, aktive støttespillere for parter i den syriske borgerkrigen og/ eller i en situasjon der krig med nabolandene truer.

Men ingen lager intifada på Raufoss i protest mot Kuwait eller India.

 

Regjeringen bør avvise intifada-importørenes krav

Den norske regjeringen avviser fra før av direkte våpenhandel med Israel, ut fra et prinsipp om at Norge ikke tillater salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, krig truer eller til land hvor det er borgerkrig.

MIFF har tiltro til at regjeringen ikke vil la intifada-importører få slå an tonen for utenrikspolitiske vurderinger. Regjeringen har jo skrevet i plattformen sin at de vil ha en balansert tilnærming til Midtøsten-konflikten. Da er det på tide å justere innstillingen til våpensalg til Israel.

Som MIFF tidligere har formidlet til Utenriksdepartementet, forventer vi fortsatt at regjeringen revurderer sin politikk av våpenhandel med Israel og andre land, og legger til grunn de samme kriterier når godkjenninger skal gis for salg og kjøp av våpen fra Israel som det gjøres for andre NATO-partnerland.

Førsteamanuensisen fra Oslo-Høgskolen sier ja til Israel-boikott og intifada-import.

MIFF sier nei til intifada-tilstander på norsk jord, og ja til å likebehandle nasjonen Israel med andre norske partnere i handel og allierte i sikkerhetspolitikk.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart