Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Samme siktemål i libanesisk fengsel i 1977 og som førsteamanuensis i 2016: Å skade israelere. (Foto: via VG TV og HiAO)
Samme siktemål i libanesisk fengsel i 1977 og som førsteamanuensis i 2016: Å skade israelere. (Foto: via VG TV og HiAO)

Nok en gang vil Lars Gule forsøke å skade israelere

I 1977 meldte Lars Gule seg til tjeneste for en terrororganisasjon som tre år tidligere hadde deltatt i en massakre på 25 skolebarn og lærere. Han ble stanset i sitt eget angrepsforsøk av libanesisk politi. Denne gang er det bare førsteamanuensisens kolleger som kan stanse ham fra å skade israelere.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Førsteamanuensis Lars Gule angrer ikke på sin deltakelse i angrepskrig mot Israel i 1977. Han hadde meldt seg til tjeneste for Demokratisk front for frigjøring av Palestina (DFLP), den marxist-leninistiske terrorgruppen som blant annet stod bak Ma’alot-massakren tre år tidligere. Det var libanesisk politi som stanset Gule fra å medvirke til å skade eller drepe noen israelere med 700-800 gram plastisk sprengstoff.

Gule angrer ikke på angrepsforsøket for snart 40 år siden. «Anger er noe man utviser hvis man skader noen,» sa han til VG i 2015.

Etter at han slapp ut av libanesisk fengsel, har Gule aldri gitt opp drømmen om å skade israelere. De siste årene har det dreid seg om å gjøre økonomisk skade i form av boikott.

Denne uken kom et nytt angrepsforsøk fra Gule. Denne gang er det bare førsteamanuensisens kollegaer ved Høgskolen i Oslo og Akershus som kan stanse ham i å skade seks millioner jøder og to millioner arabere i Israel.

Torsdag 31. mars har Norsk Tjenestemannslag (NTL) ved Høgskolen i Oslo og Akershus årsmøte. Onsdag 9. mars, én dag før fristen, sendte Gule inn et resolusjonsforslag til årsmøtet. Her ber han sine kolleger si ja til «full boikott av staten Israel».

– En slik boikott skal også omfatte boikott av institusjonelt akademisk samarbeid. Vi vil at norske bedrifter og norske myndigheter skal trekke sine investeringer ut av Israel. Det er også på tide at Norge vurderer sanksjoner om staten Israel så lenge Israel ikke viser vilje til å følge folkeretten og FNs resolusjoner, skriver Gule.

Han vil at NTL skal fremme forslag om «boikott av, deinvestering i, og sanksjoner mot Israel på den neste LO-kongressen».

Gule er tydeligvis ikke selv i stand til å se når han skader noen. Bare hans kolleger kan stanse ham før han får noe å angre på…

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart