Fotballtrener René Skovdahl har fått jobb i Israel. (Foto: Skjermdump fra video på honefossbk.no)
Fotballtrener René Skovdahl har fått jobb i Israel. (Foto: Skjermdump fra video på honefossbk.no)

Israelsk fotballag henter trener fra Norge

René Skovdahl skifter lag fra Hønefoss til Haifa.

Hovedtreneren i andredivisjonslaget Hønefoss Ballklubb, René Skovdahl, har fått ny jobb som assistenttrener i israelske Maccabi Haifa, skriver NTB.

– Vi fikk for kort tid siden en forespørsel fra Maccabi Haifas norske sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen, som ønsket seg René som ny assistenttrener. Selv om vi svært gjerne skulle ha beholdt René som hovedtrener i HBK, unner vi ham virkelig den spennende, karrieremessige muligheten som han nå har fått i Maccabi Haifa, sier Knut Kjær Berntsen, styreleder i HBK, i en pressemelding.

Skovdahl har tidligere vært trener for Molde, det danske laget Brøndby og det britiske laget Cardiff City. Han er sønn av den danske trenerlegenden Ebbe Skovdahl.

Nordmannen Tor-Kristian Karlsen begynte som sportsdirektør i Maccabi Haifa i juni.

Fotballklubben Maccabi Haifa ble startet i 1913 og er en av de fire store fotballklubbene i Israel. De spiller i den israelske toppserien og har Israels nest største stadion, nybygde Sammy Ofer stadion, som hjemmebane. Der er det plass til nesten 31.000 tilskuere.

Klubben har blitt seriemestre 12 ganger, vunnet Israel State Cup fem ganger og Toto Cup fire ganger. I 2002 ble de den første israelske klubben som klarte å kvalifisere seg til gruppespillet i den europeiske mesterligaen, UEFA Champions League. Spillerstallen er en blanding av jødiske, arabiske og utenlandske spillere.

MIFF ønsker Skovdahl en fin tid i Israel og lykke til i ny jobb!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart